Schultz roept hulp TeamAlert in


KNMV - 26 september, 2013

Wie op zoek is naar een goede en betrouwbare (auto)rijschool, kan daarbij wel wat hulp gebruiken. Met die gedachte heeft minister Schultz (Infrastructuur en Milieu) TeamAlert gevraagd een informatiewebsite op te zetten. TeamAlert is de verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren.

“Het behalen van je rijbewijs is voor jongeren een bijzonder moment, en het kiezen van de juiste rijschool is daar een belangrijk onderdeel van”, aldus de minister donderdag. “Via de website hebben toekomstige rijbewijsbezitters de juiste middelen en informatie om zélf een overwogen keuze te maken uit het aanbod van de markt.” Verreweg de grootste groep klanten van rijscholen bestaat uit jongeren.

Ook motorrijscholen

Betrokken bij het project zijn onder meer brancheorganisaties Bovag, Federatie Autorijschool Management (FAM) en de Vereniging Rijschool Belang (VRB). “Daar zouden wij ook bij moeten horen”, vindt hoofd Verkeer en Rijopleidingen Arjan Everink van de KNMV. “Wij zijn niet zoals de Bovag een brancheorganisatie, maar staan wel voor een kwalitatieve manier van lesgeven. Ook als je motorrijlessen wilt volgen heb je recht op een gepassioneerde instructeur die een kei is op zijn of haar vakgebied.”

TeamAlert zegt nog zeker tot de zomer nodig te hebben om de website op te tuigen. Tot die tijd heeft de KNMV voor beginnende-motorrijd(st)ers alvast een handige oplossing: op onze website vind je een handig overzicht van alle rijscholen met KNMV-Gediplomeerde motorrijInstructeurs (KGI) bij jou in de buurt. Een KGI-er rijdt zelf graag motor, heeft een schat aan praktijkervaring en volgt naast de algemene beroepsopleiding regelmatig KNMV-cursussen om die kennis up to date te houden. Je vindt onze gepassioneerde KGI-ers door heel Nederland.

Klik hier om een motorrijschool met KGI-er bij jou in de buurt te vinden!

Klik hier voor meer informatie over de stichting TeamAlert.

Bron: ANP

?