Ruitenberg kampioen KicXstart Expi-klasse


KNMV - 30 september, 2013

Aan een zevende plek had hij genoeg om zijn kampioenschap te kunnen vieren. Maar Phil Ruitenberg won afgelopen zaterdag, zoals het een echte kampioen betaamt, beide wedstrijdraces op Circuit de Landsard en kon daarmee eindelijk de titel pakken.

De 26 jarige Phil Ruitenberg uit Sleeuwijk rijdt al heel wat jaren bij de SOBW en kampioen is hij ook al een keer geweest in 2010, in de Formuleklasse. “Het was een ultiem doel om ook in de Expiklasse kampioen te worden. De afgelopen twee jaar ben ik tweede en derde geworden in deze klasse dus het is fantastisch dat ’t dit jaar is gelukt. Volgend jaar wil ik graag deze titel verdedigen.”

Met dit kampioenschap is het SOBW-wedstrijdseizoen 2013 afgesloten. Traditiegetrouw wordt er als ‘kers op de taart’ nog een vier-uren-race gehouden op 12 oktober op het circuit Croix-en-Ternois in Frankrijk. Alle SOBW-kampioenen worden op 23 november gehuldigd in Heesch.

Beginnen met racen? Bij de SOBW

Vele bekende coureurs en oud-coureurs begonnen hun carrière bij de SOBW. Met een betaalbare en laagdrempelige formule kan iedereen vanaf 10 jaar meedoen. De circuits waar wordt gereden worden aan strenge veiligheidseisen onderworpen en de machines en kleding van de coureurs worden voorafgaand aan elke wedstrijd technisch gekeurd. De KNMV verzorgt de verzekeringen. Aan het begin van een wedstrijdseizoen worden nieuwe rijders goed geïnformeerd over het racen bij de SOBW en wordt er een theorie-examen afgenomen. De nieuwe rijders krijgen gedurende het seizoen regelmatig advies door gecertificeerde motorsportbegeleiders. Inschrijven voor seizoen 2014 kan via info@sobw.nl.

Bron: SOBW.