Romano Hummel wint, De Jong vierde in Vechta


KNMV - 07 september, 2013

Vanmiddag waren de series van de FIM Youth Gold Trophy 250cc in het Duitse Vechta. Door regen kon pas vanavond de finale van dit officieuze wereldkampioenschap gereden worden, die met grote voorsprong is gewonnen door Romano Hummel.

Als tweede eindigde Jordan Dubernard (Frankrijk), derde werd Maeron Hermes (Frankrijk).

Jannick de Jong vierde in WK Langbaan

Aan de start van de vijfde van zes Langbaan GP’s in Vechta stonden vier Nederlandse rijders. Natuurlijk zagen we Jannick de Jong, Dirk Fabriek en Theo Pijper, maar door een zoveelste blessure van een van de deelnemers van Langbaan GP’s mocht Nick Lourens aantreden met het startnummer 29 (zevende reserve rijder van de Langbaan GP’s).

In totaal zagen we 20 kwalificatie heats maar daarop volgend twee halve finales en een grote finale. Theo Pijper kwalificeerde zich met acht punten niet voor de halve finales. Erg jammer voor Pijper want hierdoor zakt hij verder terug in het kampioenschap. Nick Lourens reed keurig z’n rondjes tijdens zijn eerste Langbaan GP en hij kon het snelle veld goed bijhouden. Een kwalificatie voor de halve finales werd ook zeker niet verwacht en met drie punten kan Lourens zeker tevreden zijn.

Jannick de Jong en Dirk Fabriek plaatsten zich wel voor de halve finale. Fabriek moest aantreden in de eerste halve finale maar helaas zat er niks meer in dan een laatste plek en sloot hij Vechta af met 11 punten. Hierdoor staat hij nog net op een 10de plek wat voldoende moet zijn voor een kwalificatie voor de GP’s van volgend jaar.

In de tweede halve finale was het De Jong die mocht rijden en hier een keurig tweede plek achter Cameron Woodward pakte. Hierdoor scoorde hij genoeg punten om door te gaan naar de grote finale. De finale moest helaas over gestart worden toen Martin Smolinski onderuit ging nadat hij op een tweede plek lag. Ondanks zijn diskwalificatie was Smolinski toch de rijder met de meeste punten en kon 23 punten op zijn conto bijschrijven. In de restart van het Richard Speiser die verrassend de leiding pakte en deze ook niet meer liet gaan. Voor de overige tweede podium plekken werd er hard gestreden door de overige rijders maar uiteindelijk was het Kylmakorpi die tweede werd en Woodward derde. 
 
Jannick de Jong werd dus vierde met in totaal 19 punten. Door deze 19 punten klimt De Jong van een vierde plek naar een tweede plek in de tussenstand. Kylmakorpi mag zich bijna alweer Wereldkampioen Langbaan noemen want met 21 punten voorsprong en nog maar één GP op de kalender heeft hij een solide voorsprong.

Bron: Baansportfansite.nl