Ook in 2014 British Superbikes in Assen


KNMV - 23 september, 2013

Ruim vierentwintigduizend bezoekers van de tweede British Superbikes-wedstrijden op het TT Circuit kregen alles wat hun hartje begeerde. Schitterende wedstrijden die iedereen op het puntje van de stoel brachten, met als kers op de taart goede Nederlandse prestaties.

Niet alleen genoot het publiek, maar ook de rijders en de Britse organisatie. Al tijdens het evenement liet men weten “for sure” in 2014 terug te keren naar de Cathedral of Speed.

In de kijker gespeeld

Wildcardrijder Danny de Boer eindigde op een zeer verdienstelijke negende plaats en kan terugkijken op een succesvol raceweekend. Het Bathamsteam, waarvoor De Boer uitkwam in Assen, is zo tevreden over het optreden van de Nederlands kampioen, dat zondagavond de gesprekken gestart werden voor een permanente plaats in het team. Daarnaast wist hij zijn Nederlandse titel in het ONK Dutch Superbike te prolongeren. De race werd overigens gewonnen door Nigel Walraven.

Kervin Bos behaalde een zesde en achtste notering in de British Supersport, een klassering waarmee hij als beste nieuwkomer werd aangemerkt. Bos werd tweede in de Dutch Supersport, een race die werd gewonnen door Wayne Tessels. Raymond Schouten kwam zwaar ten val, met een wervelfractuur als gevolg. De 28-jarige coureur, die momenteel aan de leiding gaat in het klassement, is gestabiliseerd en geeft aan gevoel in zijn benen te hebben. Verder onderzoek moet uitwijzen hoe de Brabander het beste kan herstellen en of een corset daarvoor afdoende is. 

Bo Bendsneijder won overtuigend de gecombineerde Motostar/Dutch 125/Moto3-race. Al met al was het een enerverend weekend voor de Nederlandse motorsportfans.

Bekijk hier de laatste video’s van de British Suberbikes via het Youtube-kanaal van TT Circuit Assen.

Bron: TT Circuit Assen