Ook BSB-wildcard voor Kervin Bos


KNMV - 12 september, 2013

Naast vaste Superbike-deelnemer Stuart Voskamp en wildcard Superbike-rijder Danny de Boer heeft nu Kervin Bos een Supersport-wildcard bemachtigd voor het BSB-kampioenschap op het TT Circuit Assen van 20-23 september.

Bos vervangt in Assen de geblesseerde Brit Luke Jones bij het KGD Honda Team, dat uitkomt met een volledig door Ten Kate geprepareerde CBR600RR. Een motor die qua prestaties vergelijkbaar is met de WK Supersport-machine van Michael van der Mark. Bos is ontzettend blij dat hij in deze superspannende Britse klasse aan de start mag verschijnen: “Het is net een droom die uitkomt”, aldus de 26-jarige Utrechter uit Wilnis.

Tijdens de British Superbike-races is Assen ook het toneel van het ONK Dutch Supersport en de Dutch Superbikes. Daardoor mag Bos ook trainen voor de Nederlandse wedstrijd, omdat het om twee nationale kampioenschappen gaat. Hij komt dus ook met zijn eigen Hebro Salland Van der Heijden CBR600RR aan de start. Een uitzonderlijke situatie, die bij een WK- of EK-wildcard niet had gemogen.

“Het wordt daardoor een erg druk weekend, maar ik kan niet wachten. Ik ben fit en voel mij sterk genoeg om aan beide klassen te gaan deelnemen”, aldus Bos.

Kijk voor meer informatie op onze sportkalender.