Ontknoping ONK zijspan, quads en open in Harfsen


KNMV - 27 september, 2013

De ONK motocross in Harfsen is op zondag 6 oktober de finaleronde van het Nederlands kampioenschap. In alle klassen is de titelstrijd nog onbeslist dus op ‘t Peppelenbos zullen de nieuwe kampioenen worden gekroond in vijf klassen: de zijspannen, MX3, Quads, CUP MX2 en het NK MX2.

Motorcrossactie in combinatie met heel veel attracties voor de kids, live muziek in de feesttent en culinaire verwennerij maken de ONK in Harfsen tot een happening voor het hele gezin!

Zijspannen: hevige titelstrijd en rentree Willemsen

De combinaties van Marcel Grondman en Jan Visscher worden slechts door een handvol punten gescheiden. Nummer 3 in de tussenstand Carlo van Duijnhoven heeft ook nog een (theoretische) kans. Voor alle drie combinaties ligt voor het eerst de NK-titel voor het grijpen, dus de zenuwen gaan absoluut een rol spelen.

Voor de dagoverwinning moet er absoluut rekening gehouden worden met thuisrijder en 10-voudig wereldkampioen (!) Daniel Willemsen die aan zal treden met zijn ‘nieuwe’ bakkenist uit België Dagwin Sabbe, zo ook met zijn grote concurrent en meervoudig Nederlands kampioen Etienne Bax. Beide equipes zullen maar wat graag hun status van wereldtopper willen tonen. Ook keert Marcel Willemsen, de broer van en ook ex-wereldkampioen, terug op de zijspan voor zijn thuiswedstrijd.

ONK Open Klasse: Swanenberg leidt, maar…

Maikel Swanenberg heeft alle troeven in handen om de titel te grijpen, maar dan mag er niets fout gaan. Bij een mislukte manche, valpartij of motorpech zullen Stijn Blom en Maurice Klijn direct toeslaan. Robin Nijkamp, Mark Wassink en Bas Klein Haneveld van het Lochemse WPM KTM Team azen allen op een podiumplaats tijdens hun thuiswedstrijd.

Quads: Van Grinsven versus Joe Maessen

Mike van Grinsven heeft nog geen manche verloren dit seizoen, maar Joe Maessen kan er alsnog met de buit vandoor gaan. In het EK waren de rollen al omgedraaid. Bovendien: spanning kan rare dingen doen met een mens, ook met een quadrijder.

Kids & familiefun!

De kids kunnen lekker los gaan in de speelweide met enorme survivalbaan, draaimolen, springkussen en andere gave attracties. De Junior Riding Experience biedt jeugd tussen 5 en 15 jaar de kans om zelf (gratis!) op een crossmotor te stappen onder professionele begeleiding.

De in de regio wereldberoemde Vordense Soppers zijn gestrikt om op 6 oktober een flink feestje te bouwen. Humor, klasse Rock en Roll-covers en eigen nummers voeren het repertoire. Deze heren hebben nog nooit teleurgesteld, dus gegarandeerd feest.

Documenten

Aanvullend Reglement
Tijdschema