NK motocross Lichtenvoorde afgelast


KNMV - 19 september, 2013

Afgelopen dinsdag verscheen op internet het bericht dat de NK motocross-wedstrijd van aanstaande zaterdag 21 september in Lichtenvoorde geen doorgang zal vinden. De KNMV had echter tot op heden hier nog niet over gepubliceerd.

Er is namelijk deze week nog uitvoerig overleg geweest tussen zowel de club en de KNMV, als ook met de wedstrijdleider. Helaas is gebleken dat het niet mogelijk is om de wedstrijd van aanstaande zaterdag 21 september te laten verrijden. De wedstrijd is dan ook nu officieel afgelast. 

Oorzaak

Op en rond het circuit in Lichtenvoorde is dusdanig veel regen gevallen dat de club er op dit moment al alles aan moet doen om de ONK solo motocross-wedstrijd van aanstaande zondag door te kunnen laten gaan. Een ONK-wedstrijd krijgt altijd voorang op een NK-wedstrijd. Als er op zaterdag een NK verreden zou worden, wordt het risico van afgelasting van de ONK-wedstrijd te groot. 
 
Verder zijn de omliggende weilanden, waar het rennerskwartier opgezet dient te worden, er op dit moment erg slecht aan toe. Het laten doorgaan van de wedstrijd op zaterdag is daarom niet verantwoord.  

Geen vervangende wedstrijd

De KNMV vindt het heel spijtig dat er wederom een wedstrijd afgelast moet worden vanwege de weersomstandigheden. De Motocross Commissie ziet, vanwege het einde van het seizoen, geen mogelijkheden om deze wedstrijd op een andere datum in te plannen. Er zal daarom geen vervangende wedstrijd worden ingedeeld.
 
Dit betekend dat de competitie van de Cup open klasse op een minder sportieve manier is geëindigd. Wij hopen dat de resterende NK- en ONK-wedstrijden wel zoals gepland door kunnen gaan!