Nederlanders naar EK wegrace Albacete


KNMV - 18 september, 2013

Het weekend van 6 oktober is er zoals elk jaar de EK-race in Albacete. Dit Europees wegrace-kampioenschap bestaat uit één race en telt bij een klassering in de top drie mee voor het behalen van een NOC*NSF-status. De regels voor het behalen van deze status zijn onlangs flink aangescherpt.

Dit jaar rijden er vier Nederlanders mee. Hoewel het niet om een landenteam gaat, is bondscoach wegrace Barry Veneman wel gebrand op winnen. Hij reist af naar Spanje met vier veelbelovende coureurs in verschillende klassen. Bij de Moto3 zijn dit Bryan Schouten en Scott Deroue, in het EK Superstock 600 verschijnt Coen Bouwmeester aan de start en in het EK Superstock 1000 rijdt de Drentse coureur Nelson Rolfes. Vorig jaar werd Deroue vijftiende in Albacete.

Veneman heeft er dit jaar persoonlijk voor gezorgd dat het ONK in Assen, de zogenaamde ‘Race of the Champions’, een week is verschoven naar het weekend van 12 en 13 oktober. Dit om de Nederlandse rijders zoveel mogelijk de kans te geven om mee te doen. Het wordt geen plezierrit, want de bondscoach schat in dat ze alle vier de potentie hebben voor een notering in de top vijf. “Zowel op rijtechnisch als op mechanisch vlak moet dat kunnen lukken”, aldus Veneman, die de jongens persoonlijk begeleidt. “We hebben inmiddels flink wat kilometers gemaakt op Albacete, dus we hebben veel informatie.”