Van der Mark derde in WK Supersport Istanbul


KNMV - 14 september, 2013

Michael van der Mark is derde geworden in de WK Supersport wedstrijd in Istanbul. De wedstrijd werd gewonnen door thuisrijder Kenan Sofuoglu, die Sam Lowes met miniem verschil wist te verslaan. Met nog twee wedstrijden te gaan staat de Nederlandse Pata Honda World Supersport coureur vierde in de tussenstand.

Dit weekend kwamen de MotoGP rijders in actie op het circuit van Misano. Ook de Moto3 met Jasper Iwema en de Red Bull Rookies Cup met Scott Deroue stonden in Italië aan de start. In Istanbul was een GP voor Superbikes en Supersport, waar Michael van der Mark voor de derde keer dit seizoen op het podium stond.

Red Bull Rookies Cup Misano
 
In de kwalificatie was de snelste tijd voor Enea Bastianini, Scott Deroue had de zevende trainingstijd.

De wedstrijd werd gewonnen door Manuel Pagliani. Karel Hanika kwam niet aan de finish, maar haalde wel de titel binnen. Scott Deroue reed geen al te beste wedstrijd, hij eindigde op de achtste plaats. 

Moto3 Misano

Snelste tijdens de kwalificatie was de Duitser Jonas Folger, voor Alex Rins en Maverick Viñales. Jasper Iwema kwam niet verder dan de 33e tijd.

De wedstrijd werd gewonnen door de Spanjaard Alex Rins, voor zijn landgenoten Maverick Vinales en Alex Marquez. Iwema verbeterde zijn trainingspositie met 12 plaatsen en finishte op de 21e plaats.