Bax-Stupelis winnen eerste manche GP Sidecar Frankrijk


KNMV - 07 september, 2013

De Franse Grand Prix in Dardon-Gueugnon is gewonnen door Adriaenssen-Van den Bogaart, die nog één punt nodig hebben om hun eerste wereldtitel binnen te halen.

In de eerste manche bleef het droog en was de overwinning voor Etienne Bax en Kaspars Stupelis, die de kopstart namen en daarna niet meer werden gepasseerd. Adriaenssen-Van den Bogaart werden tweede voor de Rozehnal-broers en Janis Daiders (met invaller Nicolas Musset).

De tweede manche ging van start in de stromende regen. Daiders dook als eerste de eerste lange snelle bocht in, maar het waren Adriaenssen-Van den Bogaart die er als eerste weer uit kwamen en naar een overtuigende zege reden. Etienne Bax slaagde er nog in om zich voorbij Brown naar de vierde plaats te werken en het kampioensfeestje van Adriaenssen-Van den Bogaart nog heel even uit te stellen. Daiders behield overtuigend zijn tweede plaats, terwijl een gecontroleerd rijdende Jason Vandaele op de derde plaats binnen kwam. Punten waren er ook nog voor Van Werven (13), Bjorn Roes (16) en de broers Visscher (17).

In het dagklassement ging de overwinning naar Adriaenssen-Van den Bogaart voor Bax-Stupelis en Daiders-Musset.

Met nog twee Grands Prix te gaan (Rudersberg volgende week en de finale de week erna in Nismes) hebben Ben Adriaenssen en Ben van den Bogaart nu 99 punten voorsprong op de tweede combinatie Etienne Bax en Kaspars Stupelis. Het zou al heel gek moeten lopen als de Bennen komend weekend in Duitsland hun eerste wereldtitel niet binnen halen.

EK Quads

Mike van Grinsven werd in de eerste manche als zesde afgevlagd en in de tweede manche als derde.