Schotman en Snel naar selectie Red Bull Rookies Cup


KNMV - 30 september, 2013

Dit jaar zijn er maar liefst 7 Moriwaki-rijders geselecteerd voor het Red Bull Rookies Cup selectie-evenement. Naast nummers 1 en 2 Angelo Licciardi en Robert Schotman mogen er nog vijf rijders aantreden, waaronder Dario Snel en oud Moriwaki-coureur Bo Bendsneijder die eveneens deel mag nemen. Ook Robert Schotman, kampioen in de Molenaar NSF100 Cup, is uitgenodigd.

Dario Snel rijdt van woensdag 16 tot en met vrijdag 18 oktober samen met Pedro Nuno, Phillip Freitag, Patrik Pulkkinen en Harun Çabuk op een nog nader bekend te maken circuit. Vorig jaar was dat op het Monteblanco-circuit in Zuid-Spanje.

De afgelopen jaren heeft de Honda Moriwaki 250 Junior Cup met zijn spectaculaire close races zich bewezen als een van de meest toonaangevende opleidingsklassen in Europa. De nauwe samenwerking met de Red Bull Rookies-organisatie en het hoge niveau van de coureurs doen de rest.

Peter Clifford van de Red Bull Rookies Cup: “We waren zo onder de indruk van de Moriwaki 250 Junior Cup, dat het voor ons een logische stap was om een aantal van de coureurs uit te nodigen die een aanvraag hadden ingediend, naast de twee gegarandeerde rijders zoals we wederzijds zijn overeengekomen. Voor ons is de Moriwaki Cup een uitstekend opstap-platform voor jonge coureurs, omdat deze klasse veel elementen deelt met de Red Bull MotoGP Rookies Cup.”

De laatste twee races voor de Honda Moriwaki 250 Junior Cup worden verreden op 11,12 en 13 oktober tijdens de Race of the Champions op het TT Circuit Assen.

Klik hier om het Red Bull Selectie-event van 2012 te bekijken.

Kijk voor meer informatie op http://www.250juniorcup.com/ of check www.facebook.com/Moriwaki250JuniorCup