KNMV aanwezig bij BMW Motorrad Day Zandvoort


KNMV - 24 september, 2013

Het BMW Driving Experience Center in Zandvoort stond op zondag 22 september in het teken van de eerste Nederlandse BMW Motorrad Day. Mede dankzij de ruim 2.500 aanwezige BMW Motorrad-fans is het evenement zeer succesvol verlopen.

De feestelijke dag werd georganiseerd ter ere van het negentigjarig jubileum van BMW Motorrad. Iedere liefhebber van BMW-motorfietsen was uitgenodigd om kosteloos naar de manifestatie te komen. BMW Motorrad-dealers organiseerden voor bezoekers fraaie toerritten naar het BMW Driving Experience Center in Zandvoort, waar het evenement plaatsvond.

De KNMV was aanwezig met een informatiestand, waar bezoekers konden kennismaken met  de verschillende VRO-opleidingen en gratis KNMV-lid konden worden. Ze konden hierover vragen stellen aan Hoofd Verkeer en Rijopleidingen Arjan Everink en KGI- en VRO-instructeur Richard Rijsdijk, die in editie 11 van ons magazine Grip staat vermeld als instructeur VRO Groep & Bochten. Rijsdijk geeft daarnaast in zijn vak als KGI-instructeur regelmatig motorrijles aan bekende Nederlanders en draagt zijn kennis over met een aanstekelijk enthousiasme.

Tijdens de BMW Motorrad Day waren er tal van andere activiteiten te beleven, zoals proefrijden op de nieuwste modellen met ABS, clinics, workshops en demonstraties. De expositie ’90 jaar BMW Motorrad LIVE’ toonde een parade van diverse BMW-motorfietsen die ter beschikking waren gesteld door privé-eigenaren. Deze motoren uit de periode 1934 tot heden gaven een goede impressie van de ontwikkeling die het merk BMW Motorrad de afgelopen 90 jaar heeft doorgemaakt.

Stuntshow

Chris Pfeiffer, viervoudig wereldkampioen Freestyle, verzorgde een spectaculaire stuntshow. Wheelies, remmen en balanceren op het voorwiel, pirouettes draaien; Pfeiffer deed het allemaal en zelfs op de zwaarste motorfiets die BMW Motorrad in het programma heeft. Daarnaast verzorgde het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) een gevarieerd optreden in de Actie Arena en toonde een sterk staaltje voertuigbeheersing, afgewisseld met humor en acrobatiek.

Technische trainers van BMW Motorrad gaven in het paviljoen van BMW Techniek uitleg over motortechniek en de vele technische innovaties in de nieuwste modellen. In het BMW filmhuis was een documentaire te zien die is gemaakt van een reis over vijf continenten met de nieuwe BMW R 1200 GS. Partners van BMW, waaronder Castrol, Seven Summits.GS, Touratech, Wunderlich en BMW Financial Services, waren met stands aanwezig. De Nederlandse radio- en televisiepresentator Corné Klijn was verantwoordelijk voor de muzikale omlijsting.

Bron: BMW Group Nederland