Inhaalverbod in tweede Coentunnel


KNMV - 05 september, 2013

Inhalen mag binnenkort niet meer in de tweede Coentunnel. Sinds de opening van deze nieuwe tunnelbuis is het aantal incidenten met twee tot drie per week gestegen ten opzichte van de oude situatie. Het betreft voornamelijk blikschade.

Naast het inhaalverbod volgen er nog meer maatregelen: Rijkswaterstaat dimt binnen een week de witte en rode ledverlichting langs de tunnelwanden en de tunnelverlichting. Het aanpassen van de verlichting zorgt volgens Rijkswaterstaat voor een beter contrast met remlichten van voertuigen. Ook komt er een doorgetrokken middenstreep, die blijft totdat de oude Coentunnel helemaal is gerenoveerd.

Binnen enkele weken gaat Rijkswaterstaat de bewegwijzering voor en na de tunnel aanpassen zodat het voor de weggebruiker overzichtelijker wordt. Tijdens de ochtendspits gaat de maximumsnelheid in de tunnel naar beneden van 90 naar 70 kilometer per uur.
 
Dagelijks rijden 50.000 weggebruikers over de twee rijstroken in het smalste deel van de nieuwe tunnel. Als medio 2014 de gerenoveerde Coentunnel opengaat, zijn in beide richtingen drie rijstroken beschikbaar. In de spits zelfs vijf rijstroken, want de twee rijstroken in de smalle tunnel worden wisselstroken.

Bron: ANP