HAMOVE ONK-races Assen 6-8 september


KNMV - 04 september, 2013

Moest de HAMOVE de ONK-races met Pasen nog annuleren door een veel te lage gevoelstemperatuur, komend weekend worden ze onder aanzienlijk warmere omstandigheden verreden.

De races in de verschillende klassen worden de laatste paar wedstrijden steeds spannender met verschillende winnaars. Reden genoeg om naar Assen te komen op zondag 8 september. Ook de dagen ervoor zijn echter niet te versmaden.

Drie dagen en dubbele wedstrijden:

In tegenstelling tot 2012 wordt er nu verspreid over drie dagen op Assen gereden. Op vrijdag 6 september en op zaterdagmorgen wordt er getraind. Zaterdagmiddag zijn de eerste wedstrijden, waarvan er een aantal als dubbele wedstrijd worden verreden. Voor het publiek betekent dat een zeer goed gevuld programma. Op zondag 8 september is er in de ochtend een warm-up en kunnen de bezoekers op zondagmiddag genieten van een aantal zeer spannende wedstrijden.

Voor muzikale ondersteuning is ook gezorgd, de Veronica-DJ’s draaien tussen 11.00 en 15.00 uur. Het team van Wheels From The Lowlands komt ook langs om opnames te maken. Zij zullen de woensdag na het race-weekend op Motors TV verslag doen van onder meer de Dutch Supersport en Dutch Superbikes.

Voor ieder wat wils

Behalve het ONK Dutch Superbikes wordt er ook gereden in het ONK Dutch Supersport, kunnen bezoekers genieten van Supermono- en Classics-wedstrijden en rijdt de Dutch Moto3. Daarnaast rijden er in diverse klassen ook Belgische rijders mee en verschijnen de Dutch Sidecars aan de start, waarin recent een opmerkelijke teamwissel heeft plaatsgevonden. Jarno Keppel, die momenteel op de derde plaats staat in het klassement, heeft op zijn website aangegeven dat hij ondanks de goede resultaten de rest van het seizoen verder rijdt met zijn oude bakkenist, zwager en plaatsgenoot Freek Dirksen.

Kijk voor meer informatie over de septemberraces op de website van HAMOVE.