Deroue wint Red Bull Rookies Cup Silverstone


KNMV - 01 september, 2013

De Tsjech Karel Hanika heeft de eerste race van de Red Bull Rookies Cup op Silverstone op zijn naam geschreven. De tweede race leverde een prachtige overwinning op voor Scott Deroue.

Onze landgenoot kende tot nu toe een wat minder gelukkig seizoen maar maakte veel goed in deze prima gereden race. Joan Mir en Marcos Ramirez mochten met onze landgenoot mee naar het podium.

Deroue : “Eindelijk een overwinning, ik ben er heel blij mee. De start was in orde maar die eerste ronde was grandioos. Zaterdagavond hebben we de beelden van de eerste race geanalyseerd om te kijken naar verbeterpunten. Aan de setting hadden we niets veranderd. Mijn Red Bull KTM liep opnieuw probleemloos en was snel. Af en toe liet ik me in die groep van voren zien om te kijken waar mijn kansen lagen en uiteindelijk win ik. Het heeft even geduurd voordat ik een viertakt race zou winnen maar de seizoenstart was niet makkelijk. Ik wist niet veel van viertakten maar de KTM  heeft nu nog weinig geheimen  en met die wetenschap hoop ik de laatste drie races nog voldoende punten te pakken om binnen de top drie te eindigen. Ik ben dit weekend  begeleid door Joan Veyer, de samenwerking  was perfect en zijn analyses en adviezen hebben hun uitwerking niet gemist”.
  
Door zijn overwinning steeg Scott Deroue van de negende naar de zesde plaats in de tussenstand en is er nog zeker uitzicht op een derde plaats. Daarvoor heeft Scott nog drie wedstrijden. Over twee weken volgt op Misano de twaalfde ronde en twee weken later volgen er nog twee races op het circuit van Aragon.
 
Moto3

Het lukte Jasper Iwema niet om een snelle tijd op de klok te zetten tijdens de kwalificatie op Silverstone. Hij vertrekt vanaf de 34e startplaats.
 
Tijdens de race probeerde Jasper Iwema wat hij kon achterin het veld. Na zijn start vanaf de 34ste plaats kon Iwema maar net voorkomen dat hij werd meegesleurd in een val van Juanfran Guevara en Alan Techer. De Nederlander had het geluk geen moment aan zijn zijde op Silverstone en eindigde als 28e.