Goede race voor Tessels


KNMV - 02 september, 2013

EK Superstock600 race 8 werd afgelopen weekend gereden op de Nürburgring, een prachtig heuvelachtig circuit gelegen in de Eifel. Het was een goed weekend voor de Suzuki-coureur met weer een goede progressie.

Tessels ging vol vertrouwen de eerste kwalificatie in, waarin de jonge Suzuki-coureur een aantal verbeterpuntjes wist te vinden om toe te passen in de tweede kwalificatie ,die de volgende dag plaats zou vinden. Wayne reed de Suzuki naar de 12de tijd in de tweede kwalificatie, door zijn tijd weer met 0,7 seconden aan te scherpen. De verschillen zijn zoals altijd in de EK Superstock600-klassen minimaal.

Net voor de race begon het te regenen. KNMV-selectietrainer Joey Litjens, die het gehele weekend Wayne Tessels vanuit de KNMV begeleidde verzamelde informatie over de staat van de baan. Het bleek dat de baan snel opdroogde en zou het dus een droge race worden.

De race ging goed van start, vanuit een 12de positie zat Tessels gelijk goed op schema. In ronde 1 reed Tessels de Suzuki naar de 11de plaats. Deze positie verbeterde in ronde 2, toen veroverde Wayne een plaats en reed op plaats 10, gedurende de race werd de plaats afgewisseld naar plaats 9 en 10. Aan het einde kon Tessels nog een aanval wagen op de 8ste positie, maar werd weer ingehaald en kwam als 9de over de finish. Terugkijkend is het een positief weekend geweest met veel progressie en verbetering in de rondetijd en een mooie top 10-klassering.

De race werd gewonnen door de Italiaan Franco Morbidelli.De enige andere Nederlander, Tony Coveña, reed een tijdje mee in de kopgroep, maar zijn motor hield er in de achtste ronde mee op. Anders dan Tessels was de Hagenaar bepaald niet te spreken over zijn training en kwalificatieronden. “Een weekend om snel te vergeten”, aldus Coveña.