Geflitst op A13? Dien bezwaar in!


KNMV - 10 september, 2013

Voor iedereen die dit jaar is geflitst op de A13 tussen Berkel en Rodenrijs en Delft-Zuid is er geruststellend nieuws: het ligt niet aan jou! De borden met snelheidsaanduidingen zijn namelijk dermate slecht te zien, dat veel bestuurders ongewild een prent scoren.

De VerkeersInformatieDienst (VID) heeft de knuppel in het hoenderhok gegooid door verkeersdeelnemers op te roepen bezwaar aan te tekenen. Dit jaar waren al 1343 weggebruikers de klos op het gewraakte stuk snelweg. Onterecht volgens de VID, die bovendien zegt dat je gewoon 130 kilometer per uur mag rijden als er niet bij ieder wegvak een duidelijk leesbaar bord met daarop de maximumsnelheid staat. Ook als je wordt ingehaald door een vrachtwagen moet zo’n snelheidsbord te allen tijde leesbaar zijn.

Weggebruiker als melkkoe 

Patrick Potgraven van de VID: “Als je bedenkt dat er wel tijd is om 14 controles uit te voeren, maar er kennelijk geen gelegenheid is om er een bord bij te plaatsen zodat alle weggebruikers kunnen weten wat de maximum snelheid is, dan weet je dat de verkeersveiligheid hier een ondergeschikte rol speelt.”
 
Het OM  houdt vast aan haar mening dat weggebruikers hadden kunnen weten dat de maximumsnelheid 100 km/u was. De VID adviseert mensen desondanks om bezwaar aan te tekenen met als reden dat ze de borden bij de toerit Berkel en Rodenrijs niet hebben kunnen zien. Strikt genomen heb je zes weken de tijd om bezwaar in te dienen nadat je een verkeersboete hebt ontvangen.

Klik hier om de officiële bezwaarprocedure bij een verkeersboete na te lezen.

Klik hier om bezwaar aan te tekenen bij het OM.

Kom je er niet uit met het OM, dien dan een klacht in bij de Nationale Ombudsman.

Klik hier om naar de website van de VID te gaan.