De Boer rijdt mee in British Superbikes op Assen


KNMV - 03 september, 2013

Dutch Superbike-rijder Danny de Boer heeft voor de British Superbike-races (BSB) op 20, 21 en 22 september op TT Circuit Assen een plekje bemachtigd bij het Engelse Bathams Honda-team.

?

De 23-jarige Staphorster, die normaal gesproken een Honda CBR1000RR van Duntep Racing bestuurt en eerder dit jaar al een uitstapje maakte naar het Ten Kate Junior Team op een Superstock 1000-machine, wordt voor de gelegenheid teamgenoot van Alex Lowes, Josh Brookes en ‘PJ’ Jacobsen.

Geslaagde kennismaking

De Boer heeft al even een testrondje gereden op de Britse CBR1000RR, die voor de gelegenheid zelfs al was bestickerd met zijn eigen startnummer 44. Hij is razend enthousiast. “Ik ben blij dat ik deze kans krijg. Het is zo’n groot kampioenschap en alles zal compleet nieuw voor me zijn, maar ik heb één doel en dat is alles geven wat ik heb. Ze zijn allemaal snel, maar de motor voelde supergoed toen ik er voor het eerst mee mocht rijden. Ik kan niet wachten tot de races beginnen.”

Het British Superbike-kampioenschap is een internationale klasse, waarin wordt gereden met 1000cc-motoren. Anders dan bij de gewone Superbikes mag er geen gebruik worden gemaakt van elektronische hulpmiddelen zoals traction control. Daardoor zijn deze superbike-races extra spannend, omdat het vooral op het kunnen van de rijders aankomt.

Tijdens de drie dagen dat de Britse superbikes op Assen neerstrijken, kunnen de bezoekers ook genieten van races in de Dutch Moto3, Dutch Supersport, Dutch Superbikes en de Dutch Sidecars.

Kijk voor meer info op onze sportkalender.