De Boer derde keer Superbike-kampioen


KNMV - 23 september, 2013

Danny de Boer heeft in Assen zijn derde Nederlandse Superbike-titel behaald, na een schuiver door favoriet Nelson Rolfes. Nigel Walraven won de race.

De Boer werd niet alleen kampioen, maar mocht ook terugkijken op een zeer geslaagd raceweekend in de British Superbikes. De 23-jarige Staphorster, die momenteel rijdt bij Duntep Racing, maakt vanwege zijn uitstekende prestaties kans op een vaste aanstelling bij Bathams Honda. Naast drievoudig Nederlands kampioen Superbike werd de Boer ook al eens Nederlands Supercup-kampioen in 2006.
 
Grote favoriet Nelson Rolfes verloor in de laatste GT-bocht de macht over het voorwiel en belandde met zijn BMW S100RR in de grindbak. Hierdoor zag de 25-jarige coureur uit Emmen de Nederlandse titel op het laatste moment aan zich voorbij gaan.

Lennart van Houwelingen kwam door de valpartij van Rolfes als derde over de streep, maar werd zesde. De 27-jarige coureur uit Hardinxveld was goed voor de snelste tijd, maar had twintig seconden straftijd in te halen na een jumpstart.
 
Uiteindelijk werd Peter Schalken beloond met een derde plaats op het podium, met elf seconden achterstand op de winnaar.