British Superbikes Assen


KNMV - 12 september, 2013

‘The Boys are back in Town’, is de slogan die TT Circuit Assen hanteert voor het Britse topsportevenement BSB dat van 20 t/m 22 september op het Drentse circuit wordt gehouden. Met maar liefst twee Nederlandse wildcardrijders en in het bijprogramma races voor het ONK wegrace belooft het wederom een spectaculair evenement te worden.

British Superbikes staat gelijk aan ‘close racing’ met kuip aan kuip-gevechten en is voor bezoekers aantrekkelijk omdat je dicht bij de rijders kunt komen. De onderlinge competitie en rivaliteit is groot. Regerend kampioen Shane ‘Shakey’ Byrne zal er alles aan doen de record brekende vierde titel op zijn naam te schrijven. Maar Shakey kan felle tegenstand verwachten van diverse rijders zoals Ryuichi Kiyonari, de meest succesvolle rijder uit de geschiedenis van de BSB. Ook hij kan voor de vierde keer kampioen worden. Ook moet serieus rekening worden gehouden met Tommy Hill, maar ook met Josh Brookes en Alex Lowes. Wildcardrijders Danny de Boer (Superbike klasse) en Kervin Bos (Supersport klasse) houden de Nederlandse eer hoog.

Het prestigieuze en zeer hoog aangeschreven Britse kampioenschap is de enige wedstrijd van de cyclus die buiten Groot Brittannië wordt georganiseerd. De BSB heeft in en buiten Groot Brittannië een enorme uitstraling, vanwege het grote startveld en de sensationele manier van rijden. Het “2013 MCE Insurance BSB”, zoals het kampioenschap officieel heet, kent een startveld van 32 rijders en 16 zogenaamde Elite teams met zes motormerken. Het kampioenschap wordt over 12 evenementen verreden.

ONK wegrace

Tijdens de British Superbikes kunnen de bezoekers ook genieten van races voor het ONK Dutch Superbikes, ONK Dutch Supersport, ONK Dutch Moto3 en ONK Dutch Sidecars

Documenten

Tijdschema
Aanvullend Reglement