AMBC jeugdcross 14 september


KNMV - 10 september, 2013

Er gloort licht aan de horizon voor motorclub AMBC uit Staphorst. Na de afgelasting van de DMX op 28 september komt er nu toch een jeugdclubcross op zaterdag 14 september.

Eerder dit jaar legde de gemeente Staphorst de club een verbod op voor het organiseren van crosswedstrijden, vanwege klachten van omwonenden over geluidsoverlast. Er wordt zowel door AMBC als door de gemeente hard gewerkt aan een nieuwe omgevingsvergunning. Totdat het zover is, zijn er een paar hordes te nemen en dit is er een van. Met voorlopige uitsluiting van de zwaardere klassen tot gevolg.

De club gaat echter niet bij de pakken neer zitten en organiseert daarom op zaterdag 14 september wedstrijden in de klassen 50cc, 65cc en de 85cc kleine + grote wielen die tevens meetellen voor het clubkampioenschap.

Ook voor andere clubs

Al deze klassen strijden ook voor de grote wisselbokaal, de Arcabo trofee, die aan het einde van het seizoen wordt uitgereikt aan diegene die in de drie genoemde klassen het grootste puntenaantal heeft behaald.

Het betreft hier een open beker-wedstrijd, dus deelname voor niet-AMBC leden is ook mogelijk. Zij krijgen geen punten voor het clubkampioenschap, maar strijden wel mee voor de dagprijzen.

De inschrijving begint om 09.30 uur en de training een uur later. De eerste start is rond 12.00 uur. De toegang is gratis, evenals het parkeren. Tip: let goed op de aanwijzingen van de verkeersregelaars, dan voorkom je een bon.

Er staat later dit jaar nog een tweede jeugdcross gepland. Hierover binnenkort meer.

Kijk voor meer info op http://www.ambc-staphorst.nl/