Win tickets voor de int. Dutch Supercross!


KNMV - 17 oktober, 2013

Op 1, 2 en 3 november vindt in de Eurohal in Zuidbroek voor de derde keer het grootste supercrossevenement van Nederland plaats: de internationale Dutch Supercross. Update: het Aanvullend Reglement en Tijdschema zijn nu bekend.

Wat staat je te wachten?

Of je nou via de KNMV-twitteractie tickets hebt gewonnen of niet, afreizen naar Zuidbroek is sowieso de moeite waard. De in 2011 opgerichte Stichting Motorsport Noord-Nederland is er na vele maanden van voorbereiding er in geslaagd het driedaagse evenement nog groter op de kaart te zetten. Het ontwerp en aanleg van de indoorbaan is ook dit jaar weer in handen van de ervaren Freddy Verherstraeten.

Hollandse avond op vrijdag 1 november

Op vrijdag 1 november start het evenement. Op het programma staan dan de wedstrijden voor de rijders met een districtslicentie. Op deze Hollandse avond wordt gestreden in de klassen 65cc kleine en grote wielen, 85 kleine en grote wielen, 125  cc, MX2, MX1/3 en Pitbike. De trainingen starten om 14.00 uur, de wedstrijden om 19.00 uur.  

Zaterdag en zondag: nationale en internationale rijders

Op zaterdag en zondag komen de nationale- en internationale rijders aan de start. Bij de vorige edities kwam naar voren kwam dat de lichtere MX 2 motoren bij de SX klasse minder kans maakten om vooraan mee te strijden. Daarom is dit jaar gekozen voor het rijden in een aparte SX1 en SX2 klasse. Daarnaast wordt gestreden in de klasse 65 cc, 85 cc, 125 cc, SX2 Cup en is ook hier de Pitbike klasse toegevoegd. Naast de wedstrijden worden allerlei showelementen toegevoegd. 

Aanvangstijden 

Het programma start op zaterdag 2 november met de trainingen om 12.00  uur, de wedstrijden worden gehouden vanaf 19.00 uur. Op zondagmorgen gaan de rijders om 9.30 uur van start voor de trainingen, het wedstrijdprogramma begint om 13.00  uur.

Bekende deelnemers

Ook dit jaar komt naast een aantal Amerikaanse specialisten een grote afvaardiging uit Duitsland, Denemarken en Engeland met o.a.  Jack Brunell, Kasper Lynngaard, Nikolaj Larsen en Rasmus Jorgensen . Ook  de Nederlanders  Mike Kras, Dave Versluis, Misha Boy de Waal en Nick Kouwenberg staan al op de deelnemerslijst. Dani de Vries,  kampioen bij de 125 cc Jeugd, start in de 125 cc. Raivo Dankers, Europees en Nederlands kampioen 65 cc gaat van start in de 85 cc. Stef Karssemakers, de grote concurrent van Dankers, staat bij de 65 cc aan de start, net als de kleine Liam Everts (zoon van tienvoudig wereldkampioen Stefan Everts). De  deelnemerslijst zal de komende weken nog verder worden gevuld met Nederlandse en buitenlandse coureurs.

KNMV-documenten

Aanvullend Reglement
Tijdschema

Meer informatie en tickets

Alle informatie over de Int. Dutch Supercross van 1,2 en 3 november 2013 is te vinden op de website www.dutchsupercross.nl.