Vriendendag TT Circuit groot succes


KNMV - 16 oktober, 2013

Met een opkomst van meer dan 250 belangstellenden is de vijfde jaarlijkse bijeenkomst van de Vrienden van het TT Circuit een groot succes geworden. Nog niet eerder werd dit evenement zo druk bezocht.

Het evenement werd geopend door voorzitter Pieter Hofstra en ‘Mister TT’ Jaap Timmer, in aanwezigheid van waarnemend burgemeester Carry Abbenhuës van Assen, die zich spontaan als Vriend aansloot. Over vrienden gesproken: inmiddels kent het TT Circuit 5.000 Vrienden.

Goede berichten

De aanwezigen kregen van de Asser wethouder Henk Matthijsse te horen dat er nog voor de TT van 2015 een volledige nieuwe op- en afrit vanaf de A28 komt, speciaal voor het TT Circuit. Verder liet hij weten dat de bouw van het TT-Instituut in november van start zal gaan. Deze nieuwe instelling, die in de directe omgeving van het circuit komt, moet het toonaangevende opleidingscentrum voor motorvoertuigentechniek in Nederland worden. “Daarnaast”, aldus wethouder Matthijsse, “wil de gemeente Assen het TT-Festival uitbouwen tot een “motorweek”, waar de echte liefhebber niet omheen kan.”

De presentatie van Henk Matthijsse werd gevolgd door een uiteenzetting van commentator/presentator Corné Klijn over motorsport op TV. Hij hield de aanwezigen voor dat er achter de schermen druk wordt gewerkt om de beelden van de MotoGP races gedurende het gehele seizoen weer op een openbaar net te krijgen. Als geïnteresseerden noemde Klijn SBS, RTL en ook de nieuwe sportzender FOX.

Belangrijke motor voor economie

Peter Oosterbaan, directeur van het TT Circuit, ging in op het thema van de Vriendendag, “Hoe sterk is de TT”. Volgens Oosterbaan is de TT ijzersterk. Hij benoemde daarbij enkele punten die maken dat de TT en het circuit deze benaming verdienen. “De aanwezigheid van het circuit en de evenementen maken dat er een economische spin off is van zo’n 100 miljoen euro op jaarbasis. Verder biedt het werkgelegenheid aan circa 2000 mensen in de directe en indirecte omgeving van het circuit.”

De jonge wegracecoureurs Bryan Schouten en Scott Deroue werden benoemd tot “Ambassadeur” van de Vrienden TT Circuit. Ze bevinden zich nu in gezelschap van ambassadeurs als Wil Hartog, Egbert Streuer, Evert ten Napel en Europarlementariër Wim van den Camp.

Kijk voor meer info op http://www.vriendentt.nl/.