Van der Mark ook in 2014 bij Pata Honda


KNMV - 08 oktober, 2013

Goed nieuws uit Supersport-land: Michael van der Mark rijdt ook volgend jaar bij het Pata Honda WK Supersport-team van Ten Kate. De 20-jarige Rotterdammer laat weten nu al uit te kijken naar 2014.

Van der Mark gaf eerder dit jaar diverse malen zijn visitekaartje af, bijvoorbeeld op Phillip Island, waar hij meteen debuteerde met een podiumplaats. Daarna stond hij nog een keer in de top drie in Istanbul en pakte hij meerdere malen een vierde plaats. Tussen de bedrijven door behaalde hij een eerste plaats in de acht uren van Suzuka met de Japanse coureur Takumi Takahashi en (Superbike)-teamgenoot Leon Haslam.

De succesvolle coureur voelt zich bij Pata Honda als een vis in het water: “Ik ben superblij dat ik nog een jaar bij het Pata Honda WK Supersport-team tegemoet kan zien. We hebben een zeer goed seizoen achter de rug en ik denk dat we volgend jaar echt kunnen gaan vechten voor het kampioenschap. Ik ben het team, Honda en de sponsoren zoals Pata erg erkentelijk voor de positie waarin we mogen verkeren. Tijdens mijn debuutjaar in het WK heb ik veel geleerd, maar ik denk dat we volgend seizoen wederom een grote stap vooruit kunnen maken. Ik voel me erg op mijn gemak in dit team en ken de motor heel goed, dus ik denk dat we het seizoen een stuk beter ingaan dan vorig jaar.”

Ronald ten Kate is ook tevreden, hij behoudt volgend jaar zijn complete line-up. Naast van der Mark bestaat die voor het WK Supersport uit Lorenzo Zanetti en voor het WK Superbike uit Jonathan Rea en Leon Haslam. “Aan het einde van dit seizoen wordt er nog steeds gestreden voor een derde plaats (in het WK Supersport staan Van der Mark en Zanetti op een vierde en vijfde plaats, red.), dus we denken dat er voor volgend seizoen nog veel meer in zit”, aldus een trotse teammanager.