Nederland zevende in Supermoto of Nations


KNMV - 05 oktober, 2013

Nederland is op de zevende plaats geëindigd in de Supermoto of Nations in het Bulgaarse Pleven.

Devon Vermeulen werd zesde en negende in de manches, Marcel van Drunen veertiende en twintigste en Jaimie van Sikkelerus vijftiende en vijfentwintigste.  
 
De wedstrijd werd gewonnen door Italië, voor Bulgarije en Frankrijk.

Het Supermoto-circuit in Pleven is uniek, omdat het geheel uit asfalt bestaat. De baan heeft een lengte van 1720 meter en een minimumbreedte van ongeveer 12 meter. Dat betekent overigens niet dat er niet wordt gesprongen, want naast de 1204 meter ‘Slide track’ is er ook een 510 meter lang ‘Sky track’.

Het Sky-gedeelte is zeer spectaculair, met een opvolging van korte en lange ‘waves’, schansen en enorme kombochten, waar de rijders in springen vanaf de schans ervoor. Om hier vol over en doorheen te gaan moeten de rijders wel beschikken over een blind vertrouwen in de capaciteiten van hun motor en de grip van de banden – en niet te vergeten een groot hart hebben.

In totaal deden er achttien teams mee. Nederland eindigde direct achter de topteams met WK-rijders. Al met al was het een fantastisch weekend voor het Nederlandse team, dat volledig voldeed aan de verwachtingen. Op naar de Supermoto of Nations van 2014!