Sterk optreden Kervin Bos in Silverstone


KNMV - 10 oktober, 2013

In het weekend van 5 en 6 oktober ondervond Supersport-coureur Kervin Bos aan den lijve dat het er in Engeland iets heftiger aan toe gaat dan in Nederland. Toch kon de Utrechter na afloop met opgeheven hoofd huiswaarts keren.

Met een zeventiende plaats in de eerste Supersportrace op zaterdag was Bos zeker niet ontevreden: “Het ging echt boven verwachting goed maar je moet vanuit de middenmoot starten. Dan kan je een goed resultaat eigenlijk al vergeten. De onderlinge verschillen zijn echt minimaal. Het gaat er hier echt hard aan toe. Maar wat heb ik hier veel ervaring opgedaan. Dit is echt racen op hoog niveau”.

Zondag mocht Kervin Bos vanaf de 17e plaats aan de hoofdrace beginnen. Direct na de start reed hij in een groep rijders die streden om de tiende plaats. Halverwege de wedstrijd ging het echter fout. Liggend op de twaalfde plaats kwam de Honda coureur door een highsider zwaar ten val. “Gelukkig heb ik niets gebroken maar ik ben wel helemaal stijf. Het ging echt super en ik reed weer vet in de punten dus mag ik tevreden terug kijken. Maar wat een weekend hier in Engeland. Geweldig veel geleerd en ik wil graag het K.G.D Honda team bedanken voor al hun support”.
 
“Komend weekend gaan we de laatste ONK Supersport wedstrijden van dit seizoen rijden op het TT Circuit Assen. Daar kan ik de Supersport titel gaan behalen. Daarna op 20 oktober de laatste Britse Supersport race op het circuit van Brands Hatch. Daar kijk ik nu al naar uit”.

Klik hier voor meer informatie over het British Superbike-kampioenschap.

Bron: website Kervin Bos