SOBW-update: vier uren van Croix


KNMV - 15 oktober, 2013

Traditiegetrouw vindt op het Noord-Franse circuit van Croix de seizoensafsluiting van de SOBW plaats: een vier uur durende race. Ook dit jaar weer een ware slijtageslag voor mens én machine.

De trainingen in de ochtend verliepen op een natte maar opdrogende baan. Desondanks gaven een paar motoren er toen al de brui aan. Voor het ene team betekende dit einde oefening, andere teams gingen heftig sleutelen. Een Engels team wisselde met hulp van andere coureurs zelfs de krukas van hun machine!

Race

Toen rond 13.00 uur alle coureurs waren op gesteld, was de baan inmiddels nagenoeg droog en zelfs de zon kwam erbij om het laatste vocht te verdrijven. Het verloop van de race op de droge baan kende relatief weinig valpartijen, al waren er vanwege technische oorzaken wel de nodige uitvallers.

Winnaars

Toen tegen 17.00 uur de finishvlag viel kon het klassement worden opgemaakt en bleek dat een aantal SOBW 2013-kampioenen aantoonden niet voor niets kampioen te zijn geworden.

Zo vormde Dunlop Topscooter-coureur Sarik Roefs een gelegenheidsduomet Jos Koelewijn. Met maar liefst 201 ronden eisten zij de eindoverwinning op. Hetzelfde deed de kampioen van de Kixcstart Expiklasse Phil Ruitenberg, die tezamen met Geert Jellema de eindoverwinning in hun klasse opeiste. Dit gold ook Aris Dees, kampioen van de Sportklasse water die samen met Berend Goedejohan zijn klasse met grote overmacht.

Uitslag van Croix 2013

Dunlop Topscooters

 1. Sarik Roufs en Jos Koelewijn, tevens  eindoverwinnaars
 2. Giel Wieldraaier en Sybrand van Til
 3. Niels Lingeman en  A. v.d. Woude


Formuleklasse

 1. Johan van ’t Westeinde en René Kesselaar
 2. Koen Potappel en Corneel Stevens


Yamaha R125 Cup Powered by GAMMA

 1. Dave van Kats en John van Kats
 2. Bart van der Helm en Maurice Karsijns
 3. Rick Cramer en Dennis Cramer


KicXstart Expi

 1. Phil Ruitenberg en Geert Jellema
 2. Gerard van Helden en Jochem van den Hoek
 3. K. Wright en D. Clark


Sportklasse water

 1. Aris  Dees en Berend Goedejohan
 2. Reinier Beens en Gerben Jager
 3. Bart Fisher en Adam Nijhof


NSF open

 1. Rick Dunnik en Jeffrey Buis
 2. Ilona Hulst en Bert Schra