Slager sluit Gamma-Yamaha R125-seizoen in stijl af


KNMV - 03 oktober, 2013

Met twee afgetekende overwinningen sloot kampioen Karlo Slager op zaterdag 28 september het seizoen af in Veldhoven. De 18-jarige coureur liet in de laatste race van de Gamma-Yamaha R125 Cup zien wie dit jaar de sterkte was.

Toch kreeg Slager de zeges zeker niet cadeau. Vooral Jorel Boerboom gaf de kampioen in beide races goed partij. “We hebben er met zijn tweeën een mooi spektakel van gemaakt. Ik wilde hier vandaag laten zien dat ik de beste was, maar het ging minder gemakkelijk dan ik had gehoopt”, aldus Slager, die overigens dit jaar flink heeft getraind in de sportschool.

Opstap naar grotere klasse

Met veel plezier kijkt de Staphorster coureur terug op het afgelopen jaar: “Vooral de onderlinge sfeer en de gevechten om de ereplaatsen waren echt schitterend. Dat zal ik echt wel gaan missen. We waren een grote vriendenclub. Maar het belangrijkste is wel dat je in de Yamaha R125 Cup klasse heel veel kunt leren en ervaring opdoen waar je in de toekomst veel plezier van kunt hebben. Voor mij is het echt de beste leerschool geweest.”

Na het behalen van de titel wil Slager graag een volgende stap in zijn motorsportcarrière gaan maken. Maar over wat hij in 2014 gaat doen verkeert hij nog in grote onzekerheid. “Het liefst zou ik de overstap willen maken naar het Nederlands Kampioenschap Supersport en dan liefst op een Yamaha YZF-R6. Deze motor heeft in het WK Supersport wel bewezen een echte winnaar te zijn. Dat is mijn grote droom, maar ik heb momenteel nog geen team.”

Bart van der Helm

Beste nieuwkomer in de GAMMA-Yamaha R125 Cup is Bart van der Helm. Met een overwinning op het circuit van Berghem bewees de coureur uit Rijswijk uit het goede racehout te zijn gesneden. “Het is een geweldig mooie opstapklasse waar ik heel veel heb geleerd. Ik ben KNMV-coach Joey Litjens heel veel dank verschuldigd. Hij heeft mij heel veel tips gegeven over het rijden en de bochtentechniek. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij en wil ik met de top mee rijden.”

Bron: website Gamma Yamaha R125 Cup