Sanoma onderzoekt motorbladen


KNMV - 31 oktober, 2013

Uitgeverij Sanoma Media Nederland gaat reorganiseren. Een ingrijpende beslissing, die onder meer twee van de grootste motorbladen in Nederland raakt.

Dat werd vanochtend bekend gemaakt door Sanoma. Op donderdagochtend 7.45 uur werden de 1600 medewerkers in Nederland op het SMN-kantoor in Hoofddorp ingelicht over de plannen. Concreet betekent het dat er 500 banen op de tocht staan en dat er bij 32 bladen wordt gekeken of ze kunnen worden verkocht of samengevoegd. Tot dit rijtje behoren MOTO73 en MOTOR Magazine, maar bijvoorbeeld ook bekende titels als KIJK, Nieuwe Revu, Panorama en Playboy.

Hoop voor de toekomst

Volgens het mediaconcern betekent de strategische heroverweging niet per se dat er vijfhonderd ontslagen gaan vallen. Er is een kans dat medewerkers bij een overname door een andere uitgeverij mee kunnen verhuizen met hun magazine. Titels die niet kunnen worden verkocht of samengevoegd zullen vanaf 2015 echter verdwijnen. Op de website van MOTO73 en MOTOR Magazine valt te lezen dat de twee motorbladen waarschijnlijk op termijn in handen komen van een andere eigenaar.

In de komende tijd gaat Sanoma zich focussen op zeventien bladen, die het niet alleen op papier, maar ook digitaal goed doen. Denk bijvoorbeeld aan AutoWeek, vtwonen, Ouders van Nu, Libelle en Donald Duck.

De redacties van MOTOR Magazine en MOTO73 gaan overigens niet bij de pakken neer zitten, zij stomen vol gas door naar 2014, voor een waar media-offensief! MOTOR Magazine gaat zich nog meer richten op liefhebbers van mooie verhalen en intrigerende interviews, wordt luxer, groeit van 84 naar tenminste 132 pagina’s en het blad krijgt een vierwekelijkse verschijningsfrequentie. MOTO73 blijft elke twee weken verschijnen, met onder andere volop aandacht voor alle grote kampioenschappen, een offroadkatern in elke editie, veel testen, nieuws en tweedehandsmotoren. Op digitaal gebied blijft www.motor.nl zich ontwikkelen als platform en database voor liefhebbers van actueel motornieuws.

Kijk voor meer informatie op http://www.motor.nl/nieuws/18405679-motorbladen-in-2014.html

Of kijk voor een overzicht van alle titels op http://www.sanoma.nl/pagina/persnieuws/sanoma-media-netherlands-kondigt-aangescherpte-strategie-en-reorganisatie-aan/