ONK Speedway Lelystad afgelast


KNMV - 09 oktober, 2013

De voor zondag 13 oktober geplande ONK Speedway in Lelystad is afgelast. De organisator heeft laten weten de wedstrijd niet langer te willen organiseren.

Punt van discussie is een race voor de klasse 125cc Specials. De KNMV kon de wens van de organisator om aan deze race een ONK-status toe te kennen niet honoreren. Op 28 september j.l. werd immers de laatste race voor het ONK 125cc-kampioenschap verreden en daarmee zijn de kampioenen reeds bekend. Ondanks dat de 125cc Specials rijders aangaven graag te willen rijden in Lelystad gaf de Flevolandse club echter te kennen niet langer het ONK Speedway te willen organiseren.
 
Ondanks intensief overleg tussen de KNMV en de organisator, is er geen overeenstemming bereikt. Daarop heeft de baansportsecretaris nog contact gehad met andere clubs om het ONK Speedway alsnog doorgang te laten vinden. Helaas hebben deze inspanningen tot niets geleid.

Compensatie voor speedwaylicentiehouders

De KNMV betreurt dat er met het vervallen van de wedstrijd in Lelystad, er dit jaar geen ONK Speedway is verreden. Er is een passende oplossing gevonden voor de coureurs die voor dit jaar een speedwaylicentie hebben gekocht, zij krijgen in 2014 een gratis speedwaylicentie van de motorsportbond. Deze coureurs zullen allen persoonlijk benaderd worden.