NSF 100 Cup zoekt nieuw racetalent


KNMV - 16 oktober, 2013

De kweekvijver van motorsporttalent, de Molenaar NSF 100 Cup, is voor 2014 op zoek naar nieuw jong racetalent. Jongens en meisjes tussen 10 en 14 jaar, met én zonder race-ervaring, kunnen zich opgeven.

Enkele grote talenten zijn inmiddels al zeer succesvol doorgestroomd naar diverse internationale wegraceklasen: Scott Deroue, Bo Bendsneyder en Livio Loi begonnen hun racecarrière bij het Molenaar NSF100 Championship en presteren nu uitstekend op internationaal vlak.

Het nieuwe raceseizoen van de NSF cup gaat in 2014 voor de zesde maal van start. De nieuwe talenten worden voordat zij worden toegelaten tot het kampioenschap eerst onderworpen aan een voorselectie waarbij er wordt gekeken naar onder andere ervaring, talent, motivatie, conditie en doorzettingsvermogen. Ervaring is niet strikt noodzakelijk maar werkt wel in het voordeel. Kinderen die een minibike-, mountainbike- of kartachtergrond hebben zijn gewend aan snelheid en sturen en pakken over het algemeen het motorracen hierdoor snel op. Maar ook zonder ervaring en met een grote berg wilskracht, de juiste feeling en de wil om te leren is het mogelijk om een plek in het kampioenschap te bemachtigen.

Goede opstapklasse

Het Molenaar NSF100 Championship is een goede opstapklasse voor jeugd van 10 tot en met 14 jaar en zorgt daarmee voor een perfecte basis om verder in de motorsport te geraken. Coach en oud-MotoGP coureur Joey Litjens traint de jonge coureurs gedurende het hele seizoen en voorziet hen van bruikbare tips en aanwijzingen. De competitie bestaat uit ongeveer 8 wedstrijddagen die elk bestaan uit een vrije training, een kwalificatietraining en twee wedstrijdraces. De winnaar aan het eind van het seizoen is Nederlands Kampioen. Daarnaast worden er diverse trainingsweekenden georganiseerd.

Inschrijven

Ben jij of ken jij iemand die helemaal gek is van motorracen en graag mee wil doen aan het kampioenschap in 2014? Aarzel dan niet langer en schrijf je in via www.nsf100championship.nl/inschrijven. De inschrijftermijn sluit op 15 december 2013. Met onderstaande promofilm krijg je een idee van wat het kampioenschap inhoudt!

//www.youtube.com/embed/gvkFp-Y1vq8