KNMV-selectierijders in spotlight school


KNMV - 09 oktober, 2013

Coureurs Bo Bendsneijder en Bryan Schouten boeken niet alleen op het circuit succes, ook daarbuiten doen ze het goed. Beide KNMV-selectierijders werden onlangs ieder door hun school in de spotlight gezet.

Op het Thorbecke College in Rotterdam, een middelbare school voor topsporters, werd de 14-jarige Bo Bendsneijder verkozen tot Thorbecke Topsport Talent 2012 – 2013. De Dutch Moto3-coureur, deelnemer aan het IDM Moto3 en als wildcardrijder tweevoudig winnaar van een race in de European Junior Cup, kreeg van de jury lovende kritieken betreffende zijn racetalent. Bovendien doet de Rotterdammer het buiten het circuit goed in het derde leerjaar van de mavo.

Bo was genomineerd samen met judoka Ziggy van den Brik, voetballer Ryan Go (Feijenoord) en voetbalster Gabriëlla van Driel (FC Utrecht). Sportcommentator Hans van Zetten reikte de prijs uit.

Wall of Fame

Dutch Racing Team-coureur Bryan Schouten is pas afgestudeerd student Marketing & Communicatie (MBO, niveau 4) aan het Johan Cruijf College in Roosendaal. Na een zeer succesvol weekend bij het EK wegrace in Albacete, waar hij in de Moto3-race zilver veroverde, wachtte Schouten een mooie bijeenkomst op zijn school. De coureur verkreeg een plaats op de Wall of Fame van het college!

Een eer, waarvoor alleen die studenten in aanmerking komen die zowel goed in hun sport als in hun studie presteren en deze combinatie ‘optimaal beheersen’, zo laat Bryan Schouten weten aan de KNMV. In 2011 was hij ook al genomineerd en greep hij net mis. Dit jaar werd hij naar eigen zeggen door de leraren ‘unaniem gekozen’. De coureur die momenteel in het Spaans Open de tweede plaats in het tussenklassement bezet, richt zich nu op de resterende drie wedstrijden van het seizoen.