Grote promotieactie A7 Veilig op carpool- en verzorgingsplaatsen


KNMV - 10 oktober, 2013

Op donderdag 10 oktober trokken de verschillende overheden in Friesland en Groningen in groepen langs de snelweg A7 om weggebruikers en publiek aan te spreken.

Op de A7 rijden en niet weten dat de overheden daar samen aan de verkeersveiligheid werken, dat moet niet kunnen, zeggen diezelfde overheden. Gezamenlijk zijn zij een grote promotie-actie gestart om het project A7 Veilig in heel Groningen en Friesland meer onder de aandacht te brengen.

Aan de actie doen vertegenwoordigers van A7 Veilig mee, medewerkers van Rijkswaterstaat en promotieteams van Veilig Verkeer Nederland. Zij zijn van ’s morgensvroeg tot in de avondspits op verschillende carpoolplaatsen en parkeerplaatsen langs de snelweg aanwezig.

Het project A7 Veilig is gestart op 9 december 2011. Sindsdien werken Rijkswaterstaat, Politie, Openbaar Ministerie en de provincies Fryslân en Groningen samen aan een betere veiligheid en doorstroming op de A7. Het meest zichtbare in de aanpak is het optreden van de politie, die vrijwel dagelijks aanwezig is op de snelweg. Maar het project is ook zichtbaar in de media en in voorlichtingscampagnes door middel van flyers, borden, vrachtwagenreclames. Daarnaast zijn de overheden samen zichtbaar op de website A7 Veilig en kunnen mensen de verrichtingen binnen het project volgen op Twitter en Facebook.

25.000

Kort geleden bleek dat de website in ruim anderhalf jaar tijd door ruim 25.000 unieke bezoekers is gezien. Maar de projectpartners willen meer mensen bereiken, juist langs de weg, waar het in A7 Veilig allemaal om draait. Daarom organiseren zij op donderdag 10 oktober een promotieactie waarin weggebruikers en passanten op carpoolplaatsen en parkeerplaatsen flyers en pennen krijgen uitgereikt. De mensen krijgen meteen voorlichting over ‘veilig afstand houden’ en de snelheidslimieten op de A7.

Mening weggebruikers

Tijdens de promotieactie wordt ook aandacht gevraagd voor een enquête op de website van het project. Iedereen kan daar zijn of haar mening over de verkeersveiligheid op de A7 geven. Dat is inmiddels ruim 6000 keer gebeurd. Mensen die hun gegevens bij het invullen van de enquête hebben achtergelaten, krijgen de uitkomsten van de meting in hun mailbox.

Bron: website A7veilig.nl