Geslaagde KNMV 25+ Reünie!


KNMV - 07 oktober, 2013

Zo’n honderd KNMV’ers ontmoetten elkaar bij de 25+ Reünie, een jaarlijkse bijeenkomst voor ervaren motorliefhebbers.

De eerste vrijdag van oktober staat traditioneel in het teken van de KNMV 25+ Reünie, een oergezellig treffen van vrienden en bekenden die hun passie voor motoren delen en meer dan een kwart eeuw lid zijn van de overkoepelende motorbond. Op 4 oktober kwamen ze bijeen in panorama-restaurant de Blaauwe Kamer te Wageningen.

Gastheer Roef van Laar, die ook voorzitter is van de MACRO Rhenen en zitting heeft in de KNMV Ledenraad, had het goede idee om een deel van zijn collectie motoren, waaronder enkele schitterende BSA- en CZ-crossers, in het restaurant te parkeren. Daar kregen zijn noppenklassiekers gezelschap van motoren met spikebanden, want Roelof Thijs had enkele ijsracemachines meegebracht en hield later een mooi verhaal over deze tak van sport waarin hij jaren geleden uitblonk.

Het bonte gezelschap dat bestond uit oud-sportcoryfeeën en (voormalige) officials, bestuursleden, toerliefhebbers en motordealers, kreeg na de lunch een mooie toertocht van 80 km voorgeschoteld door Geert Schuring. Als alternatief kon men met de organisatoren Simon Groen en Wim Marijnis naar het Tabaksteeltmuseum in Amerongen, waar Ab van Merkestijn een rondleiding verzorgde.

Gespreksonderwerpen waren tijdens de 25+ Reünie in ruime mate aanwezig. Aan de borreltafel kwamen de laatste ontwikkelingen in de motorbranche aan de orde, de meest recente sportsuccessen, nieuwe gezichten binnen de bond en de positie van de motorbladen. Maar het eindigde zoals gebruikelijk met mooie anekdotes en sterke verhalen, waarvan het waarheidsgehalte gelukkig niet altijd gecontroleerd kon worden.