Finale ONK grasbaan in Eenrum


KNMV - 01 oktober, 2013

De gehele Nederlandse grasbaantop zal aan de start verschijnen van de finale van het ONK grasbaan in Eenrum. En het belooft zeer spannend te worden: in vier van de vijf klassen moet de beslissing nog vallen. Alleen bij de zijspannen weten William Matthijssen en zus Nathalie Matthijssen zich al verzekerd van de titel, al weer hun 13e.

Op de 625 meter lange baan verschijnen ook een behoorlijk aantal sterke buitenlandse coureurs aan het startlint. Er zijn in de klassen Specials Senioren, Specials Nationalen en Zijspannen deelnemers uit Duitsland, Engeland, Frankrijk en Denemarken.

Felle strijd Specials Senioren

Wie gaat de titel pakken? Jannick de Jong, Dirk Fabriek, Jeffrey Woortman, Mark Stiekema? De strijd om alle plaatsen ligt nog volledig open. Mede omdat er dit seizoen als gevolg van afgelastingen slechts drie ONK-wedstrijden verreden zijn. De puntenverschillen zijn daarmee minimaal.

Titel voor het grijpen in ONK Specials Nationalen

Bert-Jan Bos lijkt de titel en daarmee plaatsing voor de Specials Senioren in 2014 voor het grijpen te hebben. Daarnaast maken maar liefst vijf coureurs nog kans op het zilver. Onder de kanshebbers is de Youth Gold Trophy 250cc-winnaar Romano Hummel, die vanwege zijn leeftijd op een 250cc machine rijdt in tegenstelling tot de 500cc special van zijn concurrenten.

Strijd om het zilver bij ONK Zijspannen

De kampioen is bekend, maar de strijd om het zilver zal door vier duo’s worden uitgevochten: Detz/Van Dijk, Noordman/Kremer, Harvey/Hogg en Grenier/Sanders. Echter, eenmalig Europees kampioen Holstein/Auwema zal willen laten zien dat zij tot de sterkste teams in Nederland behoren en de finale in Eenrum winnend willen afsluiten.

Overige klassen

Aan de start ook de shorttrackklassen ST1 en ST2. Deze klassen staan immer garant voor veel strijd, close-racing en messcherpe duels!

Entree

De entreeprijs bedraagt 12 euro. Leden van MCE en VVV Eenrum betalen 10 euro, kinderen van 12 t/m 17 jaar 5 euro en kinderen t/m 11 jaar kunnen gratis naar binnen. Het programmaboekje en parkeren zijn bij de entreeprijs inbegrepen.
Meer info via www.mceenrum.nl.