Spannende grasbaanfinale levert kampioenen


KNMV - 09 oktober, 2013

De verplaatsing van de ONK Grasbaanfinale uit Stadskanaal naar Eenrum ging niet zonder slag of stoot, maar was het meer dan waard. MC Eenrum hield woord en maakte er een fantastisch evenement van.

Bron: Youtube-kanaal ‘Marten0402’

Alles zat mee, tot en met het weer. 1400 toeschouwers zagen de afsluitende wedstrijden in de Specials senioren & nationalen, de zijspannen en de shorttrack-klassen. In alle klassen (behalve de zijspannen) moesten de kampioenen nog beslist worden en stonden de wedstrijden garant voor spanning en sensatie.

Welverdiende titels

Bij de Specials senioren won Jannick de Jong, die hiermee ook Nederlands kampioen werd. De Jong heeft een mega-seizoen achter de rug met vele titels, waaronder Europees kampioen en de nummer twee in het WK Langbaan. De tweede plek ging naar Mark Stiekema en Dirk Fabriek werd derde op de droombaan van MC Eenrum.

Bertjan Bos was al de grote kanshebber voor de titel bij de Specials Nationalen en pakte het goud met een achtste plaats in Eenrum. Niels Remmelts mag zich vice-kampioen noemen en Hendrik Hamstra werd derde in het klassement.

Gert-Jan Valk werd kampioen in de ST2-klasse, met een nipte overwinning op Berry de Vos. Mark Helmhout kwam als derde uit de bus. Een één-op-éen-afspiegeling van de races, waarbij de heren exact dezelfde podiumplaatsen behaalden.

Mika Meijer won het goud in de 125cc Specials Jeugd-klasse, met zes punten voorsprong in het klassement op Jarno de Vries en een klinkende overwinning in Eenrum. Dave Meijerink pakte brons.
 
In de zijspan-klasse behaalden Mark Detz en Bonita van Dijk het zilver, voor Dennis Noordman en Patrick Kremer. Team Matthijssen maakte nogmaals duidelijk waarom zij wederom Nederlands kampioen zijn geworden. Sandra Mollema viel overigens in als bakkeniste.
 
De wedstrijd in Eenrum was ook de afsluitende wedstrijd voor de indrukwekkende zijspancarrière van Erik van Dijk, die laatste jaren vooral in het span van Jojo van der Werff actief was als bakkenist. Van der Werff gaat wel door met zijspanracen en is dus op zoek naar een nieuwe bakkenist.

Meer 2013-toppers

In Eenrum werden er diverse ONK-kampioenen gelauwerd. Bij andere evenementen eerder dit jaar kwamen er al diverse klasbakken uit de bus. Hieronder een korte opsomming:

  • Duncan Hoevens werd eerste bij de 50cc-rijders.
  • Sybe Grouwstra won in de 65cc-klasse.
  • Lazar de Vries was de sterkste in de 85cc.
  • Harriet Zwiers was de snelste dame bij de Power Girls.
  • In de 125cc Jeugd won Arnee Elsinga.
  • Richard Dol won in de ST3.
  • In de ST1 was Jan Okke Loonstra de snelste rijder.
  • Bij de Runner Ups (ST1) was Siebe van Dekken de snelste.
  • Bij de Follow Ups voor de ST2 won Maaike de Rhee.

Kijk hier de beelden van Eenrum nog eens terug en snuif de sfeer op.
 
Klik hier om de uitslagen van de race te bekijken.

Klik hier om alle einduitslagen van 2013 te bekijken.

Bron: Baansportfansite.nl