Bryan Schouten komt 0,086 seconde tekort voor EK titel


KNMV - 06 oktober, 2013

In het Spaanse Albacete werden dit weekend wedstrijden voor het EK wegrace kampioenschap verreden. Onder de deelnemers vier Nederlanders. In de Moto3 klasse greep Bryan Schouten net naast de titel, hij kwam op de finish slechts 0,086 seconde tekort op de Tsjech Hanika.

Races zondag 6 oktober
 

Naast Bryan Schouten kwam in de Moto3 klasse helaas geen tweede Nederlander tot scoren. Scott Deroue ging in de derde ronde onderuit (hij lag toen op de zeventiende plaats) en moest de rest van de wedstrijd toekijken.

In de Supersport 600 klasse ging de zege naar de Spanjaard Román Ramos, voor de Oostenrijker Stefan Kerschbaumer en zijn landgenoot Alberto Lopez. Coen Bouwmeester, de enige Nederlander, kwam als veertiende over de finish.

De Superstock 1000 klasse werd gewonnen door Xavi Fores, voor zijn landgenoten Carmelo Morales en Ivan Silva. Nelson Rolfes, de enige Nederlander, werd als twaalfde afgevlagd.
   

Kwalificaties zaterdag 5 oktober

 
De pole in de Moto3 klasse op het Spaanse circuit ging naar de Italiaan Andrea Migno gevolgd door de winnaar van de Red Bull Rookies Cup Karel Hanika en de Spanjaard Alejandro Medina. Best geklasseerde Nederlander werd Dutch Racing coureur Bryan Schouten met een zesde plaats. Scott Deroue trainde als vijfentwintigste.

In de Supersport 600 klasse ging de pole naar de Spanjaard Román Ramos voor zijn landgenoot Alberto Lopez en de Oostenrijker Stefan Kerschbaumer. De enige Nederlander in deze klasse Coen Bouwmeester wist zich als dertiende te kwalificeren. 

In de Superstock 1000 klasse staat Nelson Rolfes als enige Nederlandse deelnemer aan de start. De coureur uit Emmen wist zich in een veld van éénentwintig coureurs als vijftiende te kwalificeren. De Spanjaard Xavier Fores vertrekt vanaf de pole voor zijn landgenoten Carmelo Morales en Ivan Silva.