Dé uitnodiging is binnen voor Steeman


KNMV - 09 oktober, 2013

Molenaar NSF100-kampioen Victor Steeman heeft een uitnodiging gekregen om deel te nemen aan de selectieronde van de Red Bull MotoGP Rookies cup 2014. Het afgelopen jaar won hij vijf van de acht wedstrijden en toonde daarmee aan klaar te zijn voor een nieuwe uitdaging.

Steeman is dolblij met de uitnodiging: “Ontzettend gaaf natuurlijk dat ik mee mag doen met de selectieronden. Ik had ’t eigenlijk niet verwacht want ik ben een van de jongste deelnemers. Ik ga de komende tijd veel trainen om het gevoel van racen vast te blijven houden.” Als Steeman geselecteerd wordt dan zal er veel veranderen in zijn dagelijkse leven. De topsport klas waar hij in zit is ingesteld op jonge talenten zoals Steeman: “Als ik een toets mis of ik heb een training dan kan ik dat later inhalen. Ik heb een aparte begeleider waar ik terecht kan voor extra bijles.”
 
Naast Steeman kregen ook oud NSF coureurs Robert Schotman, winnaar van 2012, Bo Bendsneyder, kampioen van 2011 en Dario Snel, coureur in 2012 de felbegeerde uitnodiging voor het prestigieuze kampioenschap voor jonge wegracetalenten in hun mailbox. 
 
De selectiedagen voor de Red Bull MotoGP Rookies cup 2014 worden gehouden van 16 tot en met 18 oktober in Spanje. Inschrijven voor een nieuw seizoen Molenaar NSF100 Championship is mogelijk via www.nsf100championship.nl/inschrijven.

Bron: www.motor.nl