De Boer zet zinnen op Brands Hatch


KNMV - 10 oktober, 2013

De excercitie van de Boer op het moeilijke circuit van Silverstone krijgt mogelijk een vervolg: er wordt alles aan gedaan om de Staphorster ook in Brands Hatch aan de start te krijgen, tijdens de afsluiter van het BSB-kampioenschap.

De vrije trainingen verliepen naar tevredenheid. De motor werd stap voor stap verbeterd, met een twintigste kwalificatietijd als resultaat. Iets wat redelijk goed is op een vreemde baan in het redelijk geharde BSB-deelnemersveld. Het team was dan ook tevreden.
 
Helaas zorgde een slechte start ervoor dat De Boer zich moest opwerken vanuit het achterveld. Hij sleepte er uiteindelijk een zeventiende tijd uit, na een flinke strijd met zijn eigen teamgenoot Michael Rutter én een onwillige koppeling. Na de eerste race werd de koppeling vervangen, maar dit leverde alleen maar meer problemen op.
 
Bij het uitrijden van de pitstraat merkte De Boer meteen dat de koppeling niet goed functioneerde. Het team heeft ontzettend hard gewerkt om dit probleem te verhelpen, maar helaas was de tijd te kort. En werd er niet in race 2 gestart. De jacht op de punten ging dus niet door.

Klik hier voor meer informatie over de British Super Bikes.

Bron: www.danny44.nl