Brits avontuur voor De Boer en Bos


KNMV - 01 oktober, 2013

Danny de Boer en Kervin Bos hebben hoge ogen gegooid tijdens de British Superbikes in Assen. De Boer rijdt komend weekend op Silverstone met de Bathams Honda, evenals Bos, die de laatste twee races van het seizoen de Britse Ten Kate Honda van KGD bemant.

De Britse uitnodiging komt niet uit de lucht vallen. Tijdens de BSB reed De Boer zeer verdienstelijk op de Bathams Honda. Bovendien werd de 23-jarige Staphorster tijdens hetzelfde race-weekend Nederlands kampioen Superbike op zijn Honda van Duntep Racing Team. “Het is natuurlijk fantastisch dat ik na het goede optreden in Assen komend weekend in Silverstone opnieuw een kans krijg om op de Bathams Honda deel te mogen nemen aan een wedstrijd in het British Superbike Championship”, aldus de Boer. “Het zal een enorme uitdaging worden om mijn goede prestaties van Assen te evenaren aangezien Silverstone een compleet nieuw circuit voor mij is waar ik nog niet eerder heb gereden. Daarnaast kijk ik er erg naar uit om komend weekend binnen het team met Honda TT Legends coureur Michael Rutter te mogen samenwerken. Toen Bathams Honda en Stuart Higgs mij benaderden voor het evenement in Silverstone hoefde ik zelf dan ook niet lang na te denken.”

Ook Bos steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. “De uitnodiging heeft mij toch wel enigszins verrast, maar ik kan je wel zeggen dat ik apetrots ben”, aldus de 26-jarige coureur, die in Nederland voor Honda Hebro-Van der Heijden rijdt. “Na de wedstrijden in Assen zijn wij samen met Ten Kate Racing Products en het management van het KGD Honda Team om tafel gaan zitten. Zowel KGD als Ten Kate wilden gelukkig graag dat ik de wedstrijden op het circuit van Silverstone en Brands Hatch zou gaan rijden. Een unieke kans die ik niet kan laten schieten. Volgende week, vrijdag 4 tot en met zondag 6 oktober, rijd ik al op het circuit van Silverstone. Vervolgens kom ik terug naar Nederland om op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 oktober hopelijk de Nederlandse Supersport-titel te pakken. Daarna reis ik af naar Brands Hatch, het circuit waar in het weekend van 18 tot en met 20 oktober het BSB-seizoen wordt afgesloten.”

Klik hier voor een samenvatting van de BSB in Assen, met aansluitend een interview in het Nederlands met Danny De Boer op het Youtube-kanaal van TT Circuit Assen.

Klik hier voor meer informatie over het British Superbike-kampioenschap.

Bron: Racesport.nl / Hebroracing.nl / TTcircuit.com