Bos en De Boer geven acte de présence in British Supersport


KNMV - 23 oktober, 2013

Met een zeventiende plek op Brands Hatch kan Kervin Bos terugkijken op een prachtige seizoensafsluiter. De kersverse Nederlands kampioen Supersport reed dit jaar drie wedstrijden mee in het prestigieuze British Supersport-kampioenschap en heeft de smaak zeker te pakken. Ook Dutch Superbike-kampioen Danny de Boer reed op Brands Hatch.

Helaas gooide het weer roet in het eten en was het zoeken naar grip op de afwisselend natte en dan weer opdrogende baan. Voor beide coureurs was het zoeken naar grip en er werd tijdens het weekend een aantal malen geswitcht tussen slicks en regenbanden. Bos slaagde er niet in om punten te scoren, De Boer lukte dit wel. Voor beiden geldt echter dat ze veel progressie hebben geboekt. 

Hoewel er niet meer in zat dan een zeventiende plek was Bos goed te spreken. “Het is werkelijk de mooiste baan waar ik ooit heb gereden. Met zijn blinde bochten en de hoogteverschillen is het voor je als coureur een ware uitdaging.”

Ook De Boer pakte de handschoen op en gaf in de British Superbike-training op vrijdag goed partij aan Matteo Baiocco, Jakub Smrz en Noriyuki Haga. Absoluut hoogtepunt was een veertiende plek in de eerste race op zaterdag. De tweede race verliep wat chaotischer, al in de eerste ronde vloog Alex Lowes van zijn motor. De Boer kon hem dankzij kundig stuurwerk op een haar na ontwijken. De Boer zat redelijk goed in de race, maar een gebrek aan grip bracht hem niet verder dan een zeventiende plaats. De Staphorster keerde moe, maar tevreden huiswaarts.