Alle Nederlandse wegrace-kampioenen 2013 bekend


KNMV - 15 oktober, 2013

Afgelopen weekend werd op 11, 12 en 13 oktober de Race of the Champions (powered by Ducati Club Nederland) verreden op TT Circuit Assen. Een razendspannende afsluiter van het seizoen, waarin de ONK-titelwinnaars werden beslist.

Deze laatste race van het seizoen huisvest de ONK Dutch Superbikes, Dutch Supersport, Dutch Moto3, Classics en Supermono. Ook de 3D-cup, TwinCup en open Ducatiklasse waren niet te versmaden, zeker voor de vele Ducati-fans die op het evenement afkwamen.

Anders dan vorig jaar reden de ONK-klassen dubbele wedstrijden. De bezoekers konden niet alleen genieten van een weekend vol spektakel en spannende races, maar ook van de huldigingen van een aantal nieuwe kampioenen.

Beslissende wedstrijden

Kervin Bos werd dit jaar de beste Dutch Supersport-coureur, Thomas van Leeuwen won in de Dutch Moto3, Niek Leeuwis kwam als beste uit de bus bij de Classics, Brian Slooten was de beste Supermono-coureur en zijspanrijder Kees Kentrop pakte het goud in de Zijspan-klasse, met zijn vaste bakkenist Danny de Haas. Robert Schotman werd zowel Nederlands als Europees kampioen in de Moriwaki-cup.

Danny de Boer werd eerder dit seizoen al gekroond tot Nederlands Superbike-kampioen.