Nieuw: de KNMV-app!


KNMV - 17 oktober, 2013

Vanaf nu is de nieuwe KNMV-app beschikbaar. Hiermee wordt motorrijden nog leuker! Deze gratis app biedt veel mogelijkheden voor de actieve moderne motorrijder.

Op de smartphone krijgt de gebruiker toegang tot het laatste motornieuws, de evenementenkalender, zijn motorclubs en motordealers vindbaar en zo ook de adressen van KNMV-partners. Via de app kunnen eveneens onveilige verkeerssituaties worden doorgegeven, zodat andere motorrijders daar rekening mee kunnen houden. Omdat de app geactiveerd wordt met het lidmaatschapsnummer, kan de gebruiker in de app ook zijn of haar eigen ledenpas bekijken. Handig bij pech onderweg en om te tonen bij KNMV-partners. Altijd je ledenpas bij de hand!

Routes downloaden én creëren

En er is nog veel meer mogelijk. De motorrijder kan met de KNMV-app niet alleen routes downloaden, maar ze ook zelf creëren, beoordelen en delen met andere KNMV-leden. Via de link www.knmv.nl/toeren/download-routes kunnen eigen routes én die van andere KNMV-leden bovendien als GPX of KML-file worden gedownload op het eigen navigatiesysteem. De routes kunnen via de genoemde url tevens al worden bekeken via Google Streetview, waarmee de voorpret al thuis achter de computer begint.

De eigen routes kunnen uiteraard ook via de app worden getoond, zonder deze eerst via de website te downloaden. Ideaal voor de motorrijders die hun smartphone als navigatiesysteem gebruiken.

Interactie

Cees Lengers, manager afdeling motorrijden, ziet met deze service een wens van veel leden in vervulling gaan: “Met de nieuwe KNMV-app creëren we interactie tussen onze leden. Zij bepalen daarom het succes van deze app door hem te gebruiken, routes te maken, te downloaden, zelf te rijden en ze vervolgens te beoordelen en te delen. Op deze manier komt er een enorm arsenaal aan mooie routes beschikbaar voor en door onze leden. Kortom: download de app en maak er gebruik van! Het is immers gratis voor onze leden.”

Exclusief voor leden

De KNMV-app is nu beschikbaar via Google Play en App store, voor Android en iPhone. Downloaden is gratis, maar voor het activeren heb je wel je lidnummer (zie KNMV-ledenpas) nodig.