Wijzigingen KNMV motocrosscompetitie 2014


KNMV - 07 november, 2013

De licentieaanvraag voor het seizoen 2014 is weer van start gegaan en om alle geïnteresseerden in een licentie van goede informatie te voorzien laten we hierbij weten wat de belangrijkste wijzigingen zijn in het KNMV Motocrossreglement 2014.

Kritische blik
De KNMV Motocross Commissie wil in 2014 de focus leggen op kwalitatief goede motocrosswedstrijden met goed gevulde klassen. Om die reden is er kritisch gekeken naar de diverse klassen die door de KNMV georganiseerd worden, resulterend in het besluit dat er in 2014 geen NK Dames meer georganiseerd zal worden. Dit betekent dat de KNMV vanaf komend seizoen geen eigen damescompetitie meer heeft. Dames die wel graag bij de KNMV willen deelnemen zullen een keuze dienen te maken uit één van de andere beschikbare klassen.
  
Scheiding 2- en 4-takt
Het afgelopen jaar zijn er meerdere verzoeken binnen gekomen bij de KNMV voor het doorvoeren van een afzonderlijke 2- en 4-takt klasse bij de Cup MX2. Bij nader onderzoek is gebleken dat er zeker animo is onder de rijders voor een scheiding tussen 2- en 4-takt machines en om die reden zal de Cup MX2 worden opgesplitst. Komend seizoen wordt er in de Cup MX2 2T en de Cup MX2 4T klasse gereden. De kosten voor de licenties zijn gelijk aan elkaar. De Cup MX2 2T zal een rijnummerrange voeren van 1 t/m 99 en rijden met rode nummerplaten met witte cijfers. De Cup MX2 4T heeft een nummerrange van 100 t/m 199 en zij rijden met witte nummerplaten met rode cijfers.
  
Geen wijzigingen in leeftijden
Verder wil de KNMV benadrukken dat er geen wijzigingen zijn in de leeftijden van de diverse klassen. Ondanks de geruchten die ons ook hebben bereikt zullen de leeftijdsgrenzen van het NK 85cc GW en het ONK 85cc niet gewijzigd worden.