Voorkom rompslomp en kies een KGI’er!


KNMV - 21 november, 2013

Rijscholen kunnen flink in de problemen komen als rijinstructeurs zonder de juiste papieren de weg op gaan. Gelukkig zal je dat met een KGI’er niet overkomen.

Zomaar een voorbeeld uit de praktijk: een rijinstructeur voldoet niet aan zijn bijscholingsplicht, omdat hij of zij de kosten niet kan opbrengen of misschien geen tijd heeft. Als deze instructeur vervolgens betrokken raakt bij een ongeval en wordt aangewezen als de schuldige partij, dan verhaalt de verzekeraar alle schade op de rijschool. De instructeur kan rekenen op een flinke boete.

“Op het moment dat een lesauto een ongeluk veroorzaakt en de instructeur niet lesbevoegd blijkt, wordt de schade aan eigen voertuig in het geheel niet uitgekeerd. De schade die aan derden uitbetaald moet worden, zal op de rijschool worden verhaald”, zo stelt Koen Janssen van Bovemij Bedrijfsverzekeringen. De verzekeraar overweegt vaker steekproeven te gaan houden.

Volgens een voorzichtige schatting van belangenvereniging VRB gaat het om 1200 rijinstructeurs, die hun papieren niet goed voor elkaar hebben.

Niet voor niets KNMV

Door de verplichte jaarlijkse bijscholingen, die een KGI-instructeur bij de KNMV volgt, vindt er elk jaar een check op de instructeurspas plaats. Alle rijscholen met een KGI’er in dienst maken bovendien gebruik van de zogenaamde WAM-verzekering. Hierdoor worden leerlingen altijd schadeloos gesteld. Met die gedachte in het achterhoofd kun je met een gerust hart slagen voor je motorrijbewijs!

Klik hier om een KGI’er bij jou in de buurt te zoeken.

Als je bij een KGI’er lest, krijg je een prachtig welkomstcadeau, met 1 jaar gratis KNMV-lidmaatschap. Lees hier meer!

Lees hier alles over de verplichte bijscholingen voor instructeurs bij de KNMV.