Toercommissarissen en reisbegeleiders bijgeschoold


KNMV - 25 november, 2013

Op zaterdag 23 november konden de KNMV-toercommissarissen en -reisbegeleiders een training volgen in het gebruik van GPS-navigatiesystemen.

Natuurlijk kun je een navigatie-apparaat op je motor bevestigen en vanuit het zadel je eindbestemming inprogrammeren. Toch is er nog veel meer mogelijk, als je je navigatiesysteem inplugt op je computer.

Voor gevorderden

In de ochtend vertelde Ronald Cremer van Waypoint alles over het gebruik van de Garmin-toestellen in combinatie met het computerprogramma Basecamp en het maken van routes. Er hadden zich maar liefst achttien belangstellenden aangemeld.

Het middagdeel was voor Jan Boersma van Tyre to Travel, die aan tien aanwezigen alles vertelde over het maken van routes in het programma Tyre to Travel en het exporteren van deze routes naar de Tom Tom- én Garmin-navigatietoestellen.

Zowel in de ochtend als in de middag waren de deelnemers na afloop razend enthousiast. Eén toercommissaris wilde er meteen mee aan de slag. En ook voor de KNMV-vrijwilligers zelf was het enorm leerzaam.

Kijk voor meer informatie op

http://www.garmin.com/nl/basecamp

of

http://www.tyretotravel.com/nl/