Prijs CBR-examens omhoog door daling vraag


KNMV - 12 november, 2013

Het CBR gaat de tarieven volgend jaar met gemiddeld 3,3 procent verhogen. Praktijkexamens voor het motorrijbewijs worden daarmee in alle categorieën tussen twee en vier euro duurder. Ook de tussentijdse toetsen ontkomen niet aan de prijsttijging.

De organisatie verwacht komend jaar 50.000 minder praktijkexamens af te nemen dan in 2013. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft met de voorstellen van het CBR de tarieven te verhogen ingestemd, zo meldt het CBR. Overigens betekent deze verwachting ook dat de rijschoolbranche flink minder omzet kan verwachten.
 
Na de daling van de tarieven in 2013 is bij de bepaling van de tarieven over 2014 rekening gehouden met een daling van het aanbod. “Door demografische ontwikkelingen, de aanhoudende recessie en de gevolgen van nieuwe regelgeving neemt de vraag naar diensten van het CBR af”, meldt het CBR. “De organisatie past zich daar zoveel mogelijk op aan, maar dat kan niet volledig.”
 
De grootste prijsstijgingen zijn overigens te vinden bij de divisie Rijgeschiktheid. Vooral strafmaatregelen en kosten voor het niet komen opdagen bij de uitvoering van een maatregel gaan fors omhoog.
 
Klik hier voor het CBR-tarievenoverzicht van 2013.

Klik hier voor het CBR-tarievenoverzicht van 2014.