ONK-wegracekalender 2014


KNMV - 29 november, 2013

Deelnemende teams aan het ONK wegrace kunnen hun agenda’s trekken, want het wedstrijdschema voor 2014 is in grote lijnen bekend.

Na enkele weken van constructieve gesprekken met klassenvertegenwoordigers en onderhandelingen met diverse organisatoren, heeft de KNMV de voorlopige ONK-wegracekalender voor 2014 samengesteld.

Seizoensstart in april

Evenals in voorgaande jaren zal het merendeel van de wedstrijden worden verreden op TT Circuit Assen en zijn ook de stratenraces in Hengelo (Gld.) en Oss in het programma opgenomen. Verder wordt uitgeweken naar twee permanente circuits in onze buurlanden België (Zolder) en Duitsland (Oschersleben). Het seizoen gaat van start op 12 en 13 april in Assen, waar op 11 en 12 oktober ook de laatste kampioenen bekend zullen worden tijdens de traditionele Race of the Champions.

ONK-races bij grote internationale evenementen

Diverse ONK-categorieën worden opgenomen in het bijprogramma van de TT, het WK voor Superbikes, de British Superbikes en de Gamma Racing Day.
Zodra de indeling van de raceklassen bekend is, wordt deze voorlopige kalender aangevuld en bekend gemaakt, samen met de vermelding van de organisatoren. 

Bekijk de ONK-wegracekalender 2014 als PDF.