ONK Enduro Kampioensrit Hellendoorn


KNMV - 01 november, 2013

Van 21 tot en met 23 november 2013 is de (dit jaar driedaagse) Enduro Kampioensrit in Hellendoorn.

Vier lokale endurorijders van de Motorclub Hellendoorn Nijverdal (MCNH) maken dit weekend kans op de nationale titel in diverse klassen in het enduro kampioenschap.

Er wordt per dag in totaal een afstand van zo’n 160 kilometer afgelegd, met onderweg een aantal crossproeven. Het klassement van het ONK Enduro wordt dit jaar bepaald door uitslagen van 9 wedstrijden. De laatste, tweedaagse wedstrijd vindt dit jaar in Hellendoorn plaats op vrijdag 22 en zaterdag 23 november. Om de sport dichterbij het publiek te brengen, heeft de MCNH een primeur in petto. Donderdagavond 21 november om 19.00 uur wordt er een proloog in de vorm van de Twin Air crossproef georganiseerd op de Hofmansweide in het centrum van Hellendoorn.

Spannende eindstrijd voor vier lokale favorieten

Vier succesvolle MCNH-leden maken in hun eigen klasse nog kans om op het hoogste podium te eindigen, te weten Robin Nijkamp, die aan de leiding gaat in de Inters klasse E2, Kevin Dijk, leider in de Nationalen N1, Bertran Hogenkamp, tweede in de Nationalen N2 en Robin Voortman, die in Zelhem de overwinning pakte in de Nationalen N3. Ook het clubteam van de MCNH maakt goede kans op de dagoverwinning.

Het programma

Donderdag 21 november
10.00 – 17.30 uur: technische keuring, open voor publiek.
19.00 uur:  proloog op de Hofmansweide in het centrum van Hellendoorn.

Vrijdag 22 november
8.30 uur: vrijdag vindt de start vanaf 8.30 uur plaats en worden de eerste rijders om 8.45 uur in de Sherco crossproef in de diepe zandkuil verwacht. Vanaf 9 uur zijn de rijders in de Eurol crossproef op het crosscircuit de Koetree / Dauwpopterrein en rond 9.30 in de Classic Motors Derk de Vos proef bij Poppink in Daarle.

10.30 uur: een ronde duurt ongeveer 2 uur en de Inters rijden in totaal 3,5 ronden van 80 km, de klasse Nationalen 3 ronden en de daglicentie houders 2 ronden. Vanaf 14.00 uur worden de eerste rijders weer terugverwacht bij het Avonturenpark waar ze na de préfinish nog een kwartier de tijd krijgen om aan hun motor te sleutelen voordat ze definitief finishen en de motor weer in het parc fermé parkeren.
 
Zaterdag 23 november
8.30 uur: op zaterdag wordt hetzelfde tijdschema gehanteerd als op vrijdag. Het verschil is dat de Inters vandaag 3 ronden afleggen in plaats van 3,5 ronden.

Meer informatie is te vinden op www.mcnh.nl.

Aanvullend Reglement
Supplementary Regulations

Startlijst