ONK Enduro Harfsen afgelast


KNMV - 06 november, 2013

Vanwege de zware regenval is de ONK enduro-wedstrijd van zaterdag 9 november in Harfsen afgelast.

De organisatoren van MC Hamac Harfsen hadden als plan B een enduro uitgestippeld met meer verharde weg erin, maar hebben hier toch van afgezien. Na de regen van woensdagochtend blijkt dat inmiddels ook twee tankstops en één proef onbegaanbaar/onbereikbaar zijn geworden. Wat overblijft zijn twee sterk ingekorte proeven, die voor de rijders op dit moment nog wel te doen zouden zijn, al vragen de organisatoren zich af in welke mate zij daar de deelnemers een plezier mee doen.

Infrastructuur in de knel

Grootste probleem is volgens Hamac een sterke toename van het aantal ‘volgers’ die de laatste jaren steeds vaker hun rijders met auto’s volgen van proef naar proef. Deze groep zorgt voor een flinke verkeerstoename in het buitengebied en daar is de lokale infrastructuur met dit weer niet op berekend. Kapot gereden bermen en zandwegen zouden de lokale bevolking de hele winter achtervolgen en dat willen de organisatoren niet op hun geweten hebben.

Belang enduro voorop

Rest nog maar één besluit, en dat is afgelasten. “Dat is natuurlijk nooit leuk maar we doen dit voor het behoud van onze enduro op de lange termijn”, aldus MC Hamac.

“De grondeigenaren en lokale bevolking zijn ons bijzonder dankbaar voor dit besluit en we gaan er vanuit dat we ook op het begrip van de deelnemers en supporters kunnen rekenen. Wij hadden het ook liever anders gezien, maar dit betreft een stukje overmacht. Rijders en teams die zich al hebben ingeschreven en betaald, zullen hun inschrijfgeld z.s.m. teruggestort krijgen”, zo valt op de website van de club te lezen.

MC Hamac Harfsen wenst iedereen heel veel succes en plezier bij de kampioensrit in Hellendoorn en hoopt in 2014 wederom de 36ste Hamac-enduro te organiseren.

Kijk voor meer informatie op www.hamac.nl